Kultusbänd The Sisters Of Mercy esineb Eestis

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Sisters of Mercy.
The Sisters of Mercy. Foto: http://www.the-sisters-of-mercy.com

Tänavu 28. märtsil esineb Tallinnas Rock Cafes legendaarne Briti rokkbänd The Sisters Of Mercy.

Alates 1980. aastast, kui ansambel andis oma plaadifirma Merciful Release all välja debüütsingli, on korduvalt muutunud nii The Sisters Of Mercy isikkoosseis kui kõlapilt - psühhedeeliasugemetega postpunk on andnud teed kord elektroonilisematele, kord hardrockilikumatele sound'idele, bändi praegust muusikat iseloomustavad jõuliselt industriaalsed kõlavärvid.

Samal ajal on Sistersi muusika jäänud oma põhiolemuselt samaks, ja seda mitte üksnes äratuntavat vokaali ja lugude meloodilisust silmas pidades.

Algkoosseisust on seni alles vaid bändi liider, karismaatiline laulja Andrew Eldritch, segu tüüpilisest rokkstaarist ja Oxfordi ülikoolis karastunud intellektuaalist. Mees, kes avalikkuse ette ilmub eranditult vaid päikseprillides ja kelle lõikav iroonia avaldub nii intervjuudes kui laulutekstides. The Sisters Of Mercy on tema sõnade järgi Elvis Presley ja filosoof Kierkegaardi kohtumine.

Aastatega on muutunud The Sisters Of Mercy staatus: Leedsi alternatiivbändina alustanud grupp on nüüdseks müünud kuldplaate, nende muusikat mängitakse raadiojaamades kõikjal üle maailma. 1992. aastal koos Jeemeni päritolu lauljatari Ofra Hazaga salvestatud uusversioon loost "Temple Of Love" jõudis inglise edetabeleis kolmandale positsioonile. Laiemale kuulajaskonnale on tuttavad laulud "This Corrosion", "Lucretia My Reflection", "Dominion / Mother Russia" ja "Under The Gun" (kus naisvokaali esitab Terri Nunn ansamblist Berlin).

The Sisters Of Mercy on esinenud kontsertreisidel koos Sex Pistolsi, The Clashi, Depeche Mode'i, Public Enemy jpt bändidega. Andrew Eldritch on produtseerinud ja remiksinud Die Kruppsi ja teiste ansamblite loomingut.

Peaaegu kolmkümmend aastat kultusbändi staatuses püsinud Sistersi jaoks on see esimene kontsert nii Eestis kui Baltimaades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles