O.J. Simpson pandi pikaks ajaks trellide taha

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Las Vegase kohus määras relvastatud kallaletungis ja inimröövis süüdi mõistetud endisele jalgpallistaarile O.J. Simpsonile oodatult pika vanglakaristuse, millest mees peab vähemalt üheksa aastat reaalselt ära kandma.

Simpson sai maksimaalkaristuse 33 aastat vabadusekaotust hoolimata sellest, et ta esitas eelnevalt kohtunikule segasevõitu emotsionaalse vabanduse. Mees väitis, et kahetseb tehtut, kuid ei pidanud seda enda arust siiski valeks, vahendas CNN.

Kohtunik sellega päris nõus ei olnud ja teatas süüdimõistetule vastu, et tolle teod on midagi «palju enamat kui lihtsalt lollus». Kohtunik lisas, et kui ta varem ei teadnud, kas Simpson on ülbe või rumal, siis protsessi käigus selgus, et ta on mõlemat.  

Samas rõhutas õigusmõistja, et nüüdne karistus ei ole «kättemaksuks millegi muu eest», ilmselt viidates jalgpallistaari kuraditosina aasta tagusele õigeksmõistmisele oma eksnaise mõrva asjas.

Simpson viidi seejärel ahelates ja grimassis näoga saalist ära. Ka tema kaitseadvokaat pidas otsust õiglaseks, sest karistus oleks võinud olla ka palju rangem. Nevada osariigis võib inimröövi eest nimelt määrata ka eluaegse vangistuse. Nüüd saab aga Simpson juba üheksa aasta pärast taotleda katseajale pääsemist.

Filmilinalgi esinenud endine jalgpallikuulusus juhtis prokuröride kinnitusel mullu septembris jõuku, kes tungis relvastatult kahe spordimeenetega kaubitseja tuppa Las Vegas' Palace Station kasiinohotellis ning võttis neilt jõu ja ähvardustega vara ära.

Simpson väitis hiljem, et ta üritas kätte saada endale kuuluvaid esemeid, ent see ei päästnud teda süüdimõistmisest tosinas punktis, sealhulgas röövis, kallaletungis ja inimröövis surmava relvaga.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles