Kurjami juubelikontserdi erikülaline on J.M.K.E.

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JMKE laulja Villu Tamme.
JMKE laulja Villu Tamme. Foto: TV3

Sel reedel, 9. septembril tähistab ansambel KURJAM Tallinna rokiklubis Tapper oma 15. sünnipäeva ning publiku rõõmuks on lisaks varem välja reklaamitud ansamblitele Legshaker, Müstika ja Ss robot lavale astumas ka tõeline pungilegend J.M.K.E.

Jaanuarikuus 25. tegutsemisaastat tähistanud J.M.K.E. ei vaja kindlasti ühelegi muusikasõbrale pikemat tutvustamist – Eesti rokiajaloos ka aastakümnete pärast üliolulist kohta omava grupeeringu saavutused räägivadenda eest.

Kurjamit ja J.M.K.E.-d seovad omavahel lisaks kümnetele ühistele kontsertidele ka mitmed ühised mälestused, isegi ühised bändiliikmed.

Helgeim moment minu jaoks on loomulikult see, et J.M.K.E. sai Kurjami vana bassimehe endale ega ole seda viimased 11 aastat kahetsema pidanud, nendib Villu Tamme vastuseks küsimusele, mis on tema eredaimad mälestused seoses Kurjamiga.

Tegelikult see ongi vist kõige normaalsem vastus, sest keda ikka huvitaks, kui ma räägiksin, et «Sommid koju» oli ilgelt šeff laul või et Sigus on Eesti punkpoeetidest minu jaoks teisel kohal pärast Freddyt, on ju, lisab Tamme.

1996. aastal esmakordselt kokku tulnud Kurjam on 2011. aastal olnud erakordselt edukas  jaanuarikuus ilmunud album «Kuumalaine Stroomi rannas» on senise karjääri menukaim ning aasta jooksul antud kontsertide hulk tõestab samuti, et Kurjam on saavutanud tippvormi.

Kodumaise hardcore pungi päästjaks peetav SS Robot alustas tegevust alles sel aastal, kuid juba on need karmid Tartu mehed toonud muusikasõprade ette suurepärase EP «Pidurdusjälg taevas», mis teatab uue ajastu algusest kohalikus pungis.

Juubelikontserdi puhul on taas elule ärganud legendaarne Tallinna ska-pungi bänd Müstika, kes astub lavale seninägematus koosseisus.

Sellesuviste kontsertidega ohtralt kiitust pälvinud Legshaker loodi 2010 aastal Pärnumaal ning stiililiselt segab bänd kokku pungi ja rahvamuusika, mille tulemuseks on bändi enda sõnul Balkani piirkonnale iseloomulik rahvalik punkmuusika, mida sealkandis kunagi kuuldud ei ole.

Bändide eel, järel ja vahepeal valivad muusikat Raadio 2 saate «Punkpolitsei» mehed Mart Niineste ja Lauri Uims Leis.

Featuring: Kurjam 15 toimub reedel, 9. septembril Tallinna klubis Tapper (Pärnu mnt. 158G). Uksed avatakse juba kell 20.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles