Adopteeri jõuludeks koaala

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koaala
Koaala Foto: Reuters / Scanpix

Soovijatel on võimalik endale jõuludeks koaala adopteerida.

Austraalias on programm «Adopteeri metsik koaala» tegutsenud juba 15 aastat, kirjutab stuff.co.nz.

Adopteerimise eest makstavad summad lähevad koaalade haigla käigushoidmiseks. Selle haigla eesmärgiks on tagada nende kukkurloomade säilimine looduses.

Koaala adopteerimine Austraaliast väljapoole maksab 25 eurot (üle 3500 krooni) aastas. Selle summa eest saab adopteerimistunnistuse, foto loomast ja selgituse, miks loom on haiglasse sattunud.

Loomadel on nimed ja selle tõttu ei saa uued omanikud neile nimesid anda. Need kukkurloomad on tavaliselt nime saanud paiga järgi, kust nad leitud on.  Näiteks praegu on koaalade haiglas ravil selliste nimedega loomad nagu Westhaven Barry, Kempsey Carolina ja Bonny Fire.

Koaalad (Phascolarctos cinereus) on karutaolised Austraalia eukalüptimetsades  puu otsas elavad ja lehtedest toituvad väga aeglased kukkurloomad. Looma pikkus on keskmiselt 80 sentimeetrit. Üheksandal elukuul  väljub poeg kukrust ja klammerdub ema seljale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles