USA industriaal-rockbänd Wooden Shjips esineb Eestis 8. septembril

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühhedeeliline industriaal-rockbänd Wooden Shjips.
Psühhedeeliline industriaal-rockbänd Wooden Shjips. Foto: Promopilt

Neljapäeval 8. septembril esineb Tallinnas klubis Rock Café psühhedeeliline industriaal-rockbänd Wooden Shjips. Kontserdil astuvad üles ka kohalikud Shelton San, Uus energia, 3Pead ja Elephants from Neptune.

USA bänd Wooden Shjips moodustati 2006.aastal. Nende helikeel on minimalistlik ja eksperimentaalne. Wooden Shjipsi on võrreldud selliste ansamblitega nagu Suicide, The Velvet Underground, The Doors, Soft Machine ja Guru Guru. Bändilt on seni ilmunud viis kauamängivat – «Wooden Shjips»(2007), «Vol.1»(2008), «Dos» (2009), «Vol. 2» (2010) ning «West» (2011).

Mürarokibänd Shelton San loob heliarhitektide kombel kaosest tumedaid, hüpnootilisi atmosfääre, milles vokaal balansseerib tihti laulmise ja karjumise vahel. Need on massiivsed, vahel kaunilt toored heliväljad, millest on tulutu otsida mõistuspärase ja irratsionaalse tasakaalu. Bändi lood on läbimõeldud ja viimistletud, kuid mitte kunagi steriilsed ega monotoonsed. Shelton Sani moodustas 2002. aastal Valter Nõmm (vokaal, kitarr) ning tänases koosseisus on temaga Andreas Johandi (kitarr, eufoonium), Tambet Jurno (bass) ja Oliver Koit (trummid).

Uus energia on 7-liikmeline meditatiivne dub-kollektiiv, mille ülesastumisi iseloomustab suur annus improvisatsiooni. Lisaks regulaasretele liikmetele vürtsitavad bändi esinemisi tihtipeale külalisliikmed, mismõttu iga live on unikaalne. Uus energia helipilt kõigub rõõmsameelsetest reggae toonidest sügavate, mõtlikumate helideni - muusikaline lõpptulemus pole kellelegi kunagi teada!

3Pead - Eklektilise, naturaal-elektroonilise koosluse eesmärk on olnud ühendada kodumaine popipärand nii ürgsemate, kui ka tulevikus terendavate tuultega. Tehtud on kaks imestusse ja meeltesegadusse ajanud plaati - «Ilusaim Heli» ja «Taevaluugid» (2007), millele see aasta toob kauaoodatud järje.

Singlid nagu «Armastuse valgus» ja ka Eesti Laul 2010 finaalis osalenud «Poolel teel» on näidanud, et ollakse trepil taevasse. 3Pead astub üles värskelt võimendatud koosseisus koos Ans. Anduri löökpillimehe Madis Kirsi ja legendaarse indie-bassisti Tauno Pääslasega. Äkkprogramm käib välja kokkuvõtte vahule klopitud uuest materjalist.

Elephants from Neptune on noor tõusev bänd Eesti rock'n'rolli maastikul, kes on kogumas tuntust kui äärmiselt hea live-ansambel. Segades modernseid stoner-rocki riffe 70'date psühhedeelse helipildiga toovad nad kontserdil kuulajani kaasahaaravaid meloodiaid, jõulisi kitarririffe ja oivalisi improvisatsioonipuhanguid.

Rock Cafe uksed avanevad 8. septembril kell 19.00, kontsert on vanusepiiranguta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles