Sünnikuu näitab karjäärieelistusi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünnikuu näitab karjäärieelistusi?
Sünnikuu näitab karjäärieelistusi? Foto: SCANPIX

Suurbritannia statistikaameti ja Oxfordi ülikooli tehtud uuring näitas, et sünnikuu võib paljastada töö- ja karjäärieelistused.

Samuti võib sünnikuu mõjutada kõike alates intelligentsusest kuni elupikkuseni, kirjutab The Telegraph.

Uuring näitas, et detsembris sündinutest võivad tõenäoliselt saada hambaarstid, samas kui jaanuaris sündinud võivad eelistada maksuametniku karjääri.

Veebruaris sündinute eelistuseks võib olla kunst, kuid märtsis sündinute seas võib olla rohkem piloote.

Aprillis ja mais sündinute seas on ametid jagunenud enam-vähem võrdselt. Suvekuudel sündinutel on väiksem tõenäosus saada hästi teenivaks jalgpalluriks, arstiks või hambaarstiks.

Statistikud analüüsisid 19 erineva ameti esindajate sünnikuid.

Samuti leiti korrelatsioon sünnikuu ja teatud terviseprobleemide vahel.

Kevadel sündinud lapsi võib hilisemas elus enam ohustada skisofreenia, Alzheimeri tõbi, astma ja autism. Ka võivad kevadel sündinud olla oma teistel aastaaegadel sündinud klassikaaslastest vähem nutikad.

Uurijate sõnul sõltub see sellest, kui palju emad raseduse ajal päikest said. Päikesepaiste käivitab organismis D-vitamiini tekke. Selle vitamiini puudusel võivad olla kauaaegsed järelmõjud.

«Päikese ja D-vitamiini puuduse mõju on küll väike, kuid samas väga selgelt nähtav,» lausus Oxfordi ülikooli neuroloog Russell Foster.

«Ma ei ärgita nüüd seda astroloogiaga seostama, kuid me ei ole erinevate aastaaegade suhtes immuunsed,» lisas Foster.

Ta lisas, et esmapilgul tundub see absurdne, kuid sünnikuu võib mõjutada elu, ka seda kui kaua elad, kui pikk sa oled, kuidas koolis hakkama saad, kehakaalu täiskasvanuna, hommiku või õhtu eelistamist ning võimalikke haigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles