Arstid: lesbide tervis on halvem

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lesbid
Lesbid Foto: Reuters / Scanpix

Lääne-Austraalia terviseuuringute keskuse arstide kinnitusel on lesbide ja biseksuaalsete naiste tervis halvem kui heteroseksuaalsete naiste tervis.

Uurimuses võrreldi lesbide, bi- ja heteroseksuaalsete naiste tervisekäitumist: vaimset tervist, söömisharjumusi, sekselu, haiguslugusid, narkootikumide ja alkoholi tarbimist ning tervisespordi harrastamist, kirjutab news.au.com.

Teadlased avastasid, et lesbid ja biseksuaalsed naised suitsetavad heteroseksuaalsetest naistest kaks korda rohkem. Ka tarbisid esimesed mitu korda rohkem alkoholi.

«Lesbid ja biseksuaalsed naised kahjustavad oma tervist rohkem. Põhjus võib olla nende vastu suunatud homofoobias, sest need naised kuuluvad ühiskonna vähemusgruppidesse,» nentis uurimuse juht Jude Comfort.

Ta lisas, et samas on paljudel neist naistest psühholoogilisi probleeme, eelkõige selletõttu, et nad pole oma seksuaalsuses kindlad. Nad püüavad leida tasakaalu ühiskonna normide ja enda soovide vahel.

«Ebakindlust püütakse aga kompenseerida tervist kahjustava käitumisega,» lisas uurija.

Uurimise läbi viinud teadlastemeeskonna andmetel on lesbidel ja biseksuaalsetel naistel diagnoositud rohkem depressiooni ning nad vajavad sagedamini ravi vaimse tervise ja kehakaaluprobleemidele.

«Kui varasemal ajal arvati, et seksuaalorientatsioon ei mõjuta tervist, siis meie uuring näitas vastupidist,» lausus uurimisgrupi juht Comfort.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles