Galerii: «Ooperifantoom» Saku Suurhallis

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Jacobs`i "Ooperifantoom" Saku Suurhallis 4.-7.12.08 - David Weitzer (Raoul), Shouvik Mondle (ooperifantoom)ja Toni Dolce (Christine)
Ivan Jacobs`i "Ooperifantoom" Saku Suurhallis 4.-7.12.08 - David Weitzer (Raoul), Shouvik Mondle (ooperifantoom)ja Toni Dolce (Christine) Foto: Jelena Rudi
Selle nädala lõpuni etendub Saku Suurhallis Ivan Jacobsi grandioosne muusikal «The Phantom of the Opera».

Ameeriklase Ivan Jacobsi muusikal «The Phantom of the Opera» on üks paljudest prantsuse kirjaniku Gaston Lerouxi romaani lavaversioonidest. Kokku on «Ooperifantoomi» mugandusi kolmekümne ringis.

Tallinnas etenduv «Ooperifantoom» on üks inglise näitekirjaniku ja teatridirektori Ken Hilli varasemaid versioone. Etendus vajus pärast avaetendusi unustuse hõlma kuni aastani 1984.

Siis toodi publiku ette uus versioon, mille sõnad olid Hilli, muusika Verdi, Gounod', Offenbachi jt. oma. Seda nägi ka Andrew Lloyd Webber, kes soovis «Ooperifantoomi» uuesti välja anda koos Hilliga West Endis. Seda siiski ei juhtunud.

1986 esietendus Londonis ja 1988 New Yorgis Webberi enda «Ooperifantoom». Hilli versioon tuuritas aga esmalt USAs ning teeb seda maailmas tänaseni.

Webberi versiooni «Ooperfantoomist» võis näha ka aastal 2007 Tallinna Linnahallis eesti muusikute esituses.

Ivan Jacobsi «The Phantom of the Opera» on originaalteosele väga lähedane. Lisaks leiab sellest ohtralt huumorit ja tantsunumbreid ning kel kannatust pikk etendus lõpuni vaadata, näeb ka loo väga ebaharilikku ja ootamatut lõppu.

Vaata pildigaleriid neljapäeval, 4. detsembril toimunud etendusest!

Etendused toimuvad kuni 7. detsembrini Saku Suurhallis algusega kell 20.00

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles