Tallinnas esineb inglise kultusbänd The Sisters Of Mercy

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Sisters Of Mercy
The Sisters Of Mercy Foto: BEM Agency

Greenpit sari pakub 28. märtsil Rock Cafe laval näha legendaarset inglise rokkansamblit The Sisters Of Mercy. Peaaegu kolmkümmend aastat kultusbändi staatuses püsinud Sistersi jaoks on see esimene kontsert nii Eestis kui Baltimaades tervikuna.

Alates 1980. aastast, mil ansambel andis oma plaadifirma Merciful Release all välja debüütsingli, on korduvalt muutunud nii The Sisters Of Mercy isikkoosseis kui kõlapilt - psühhedeeliasugemetega postpunk on andnud teed kord elektroonilisematele, kord hardrock'ilikumate sound'idele, bändi tänast muusikat iseloomustavad jõuliselt industriaalsed kõlavärvid.

Samas on Sistersi muusika jäänud oma põhiolemuselt samaks ja seda mitte üksnes äratuntavat vokaali ja lugude meloodilisust silmas pidades. Algkoosseisust on seni alles vaid bändi liider, karismaatiline laulja Andrew Eldritch, segu tüüpilisest rokkstaarist ja Oxfordi ülikoolis karastunud intellektuaalist.

Mees, kes avalikkuse ette ilmub eranditult vaid päikseprillides ja kelle lõikav iroonia avaldub nii intervjuudes kui laulutekstides. The Sisters Of Mercy on tema sõnul Elvis Presley ja filosoof Kierkegaardi kohtumine.

Nime poolest on algusaastatest samaks jäänud ka n-ö löökriistamängija - rütmimasin Doktor Avalanche. Nurse´i ehk Doktori assistendi osas on neil päevil ansambli The March Violets laulja Simon Denbigh.

Uut hoogu on The Sisters Of Mercy lavaesinemistesse tulnud koos noorte andekate kitarristide Ben Christo ja Chris Catalystiga, kellest viimane teeb paralleelselt Sistersiga muusikat britpop'ist techno metal'ini.

Endistest bändiliimeist tuleks mainida teist asutajaliiget Gary Marxi; teiste seas on ansambli koosseisu kuulunud Wayne Hussey (The Mission, Dead Or Alive), Tony James (Generation X, Sigue Sigue Sputnik), Craig Adams (The Mission, The Cult, The Alarm), Patricia Morrison (The Gun Club, The Damned) ja Tim Bricheno (All About Eve, CNN), albumil Vision Thing tegi vokalistina kaasa Maggie Reilly.

Aastatega on muutunud ka The Sisters Of Mercy staatus - Leedsi alternatiivbändina alustanud grupp on nüüdseks müünud kuldplaate, nende muusikat mängitakse raadiojaamades kõikjal üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles