Pixar kergitas saladusloori oma tulevastelt projektidelt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pixar
Pixar Foto: AFP

Animatsioonistuudio Pixar kergitas möödunud nädalavahetusel Anaheimis Californias peetud D23 Expo raames saladuse loori ees ootavatelt projektidelt.

Nimelt plaanib Pixar lausa kahte uhiuut animaseiklust - esimene räägib dinosaurustest, teine keskendub aga sellele, mis on teoksil inimese mõttemaailmas, kirjutas forumcinemas.ee.

Ametlikke pealkirju linateostele veel antud ei ole. Esimest neist tutvustas Pixari filmide ülemaailmne levitaja Walt Disney Studios laupäeval Anaheimis toimunud üritusel kui Pixari pealkirjata filmi dinosaurustest. Kinodesse on seda oodata 2013. aasta hilissügisel ning lavastajaks on Bob Peterson, kes on varem kirjutanud stsenaariumid näiteks niisugustele Pixari hittidele nagu «Kalapoeg Nemo» ja «Üles».

Film räägib dinosaurustest, lähenedes nendele eelajaloolistele olevustele nurga alt - mis oleks võinud juhtuda, kui asteroidid ei oleks neid maamunalt pühkinud ning nad tänaseni elus oleksid.
2014. aasta suvel jõuab kinodesse aga nn Pixari pealkirjata film, mis viib su inimese mõttemaailma. Selle lavastajaks on filmide «Kollide kompanii» ja «Üles» juures töötanud Pete Docter.

Pixari järgmiseks täispikaks animatsiooniks on meid müstilisele Šoti mägismaale viiv muinaslugu «Vaprake» («Brave»), mis linastub Eestis järgmise aasta 3. augustil ja mille näol on tegu Pixari ajaloo esimese muinasjutufilmiga. Sellele järgneb Walt Disney kompanii animatsioon «Wreck-It Ralph», mille Eesti kinodesse jõudmise kuupäevaks on 2012. aasta 23. november.

Seejärel ootavad oma järge Mike'i ja Sully kooliaegsed seiklused filmis «Kollide ülikool», mis jõuab Eesti laste rõõmuks siinsetesse kinodesse 2013. aasta 2. augustil.
Pixari animatsioonikompanii tähistab käesoleval aastal oma tegutsemise 25. aastapäeva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles