Kinodes vaid ühel õhtul: «Pearl Jam Twenty»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.youtube.com

Ainult ühel õhtul, 20. septembril toob Forum Cinemas filmi- ja muusikasõpradeni  grunge-bändi Pearl Jam 20. tegutsemisaasta täitumisele pühendatud kontsertfilmi «Pearl Jam Twenty», mille režissööriks on Oscari laureaadist filmitegija ning melomaan Cameron Crowe («Almost Famous»).

«Pearl Jam Twenty» on järjekordne muusikaline suursündmus, mida Forum Cinemas kinod Coca Cola Plaza Tallinnas, Ekraan Tartus ja Astri Narvas satelliidi kaudu kõrge pildi- ja helikvaliteediga oma vaatajatele üle kannavad, vahendas forumcinemas.ee.

20. septembril valitud kinodes üle maailma esitatav kontsertfilm jääb ainsaks võimaluseks filmi kinolinal näha. Kinolevisse film Eestis hiljem ei tule.

See on üliintiimne ja haarav portree ühe bändi sünnist, arenguloost ning tõusudest ja mõõnadest, mille kokkumonteerimiseks tuli tegijatel läbi sõeluda ei rohkem ega vähem kui 1200 tundi varem avaldamata videomaterjali, unikaalseid ja ajaloolisi kontsertsalvestusi ning mille tarvis andsid bändi liikmed ööpäeva jagu eksklusiivseid intervjuusid.

Pearl Jam loodi 1990. aastal Ameerika Ühendriikides, Seattle’is. Bändi koosseisu kuuluvad täna Eddie Vedder (vokaal, kitarr), Jeff Ament (basskitarr), Mike McCready (kitarr), Stone Gossard (rütmikitarr) ning Matt Cameron (trummid). Pearl Jamile kuulub MTV aasta muusikavideo auhind („Jeremy“, 1993) ja hard rock kategoorias on bändile parima loo eest antud Grammy auhind („Spin the Black Circle“, 1996). Albumeid on müüdud üle 60 miljoni.


Kontsertülekanne 20. septembril algab kell 21:00.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles