J.M.K.E. esineb täna Rock Cafes unplugged kavaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.M.K.E. liider Villu Tamme.
J.M.K.E. liider Villu Tamme. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Täna Rock Cafes toimuval kontserdil «76 aastat Eesti punki» esineb J.M.K.E. unplugged kavaga. J.M.K.E. trummari Andres Aru tervis ei võimalda täna üles astuda trummikomplekti taga ja nii toimub kontsert väga tavapäratus võtmes.

Bändi liider Villu Tamme lausus, et sellist asja just iga päev ei näe ja kindlasti saab põnev olema mitte ainult publikul, vaid ka bändil endal. Lisaks esinevad ka Psychoterror ja Ajutine Valitsus.

Demonstrantide tulistamine. Petrograd, 17. (4.) juuli 1917, Vene revolutsioonide aastal. Ööl vastu 25. oktoobrit (vana kalender) haarasid bolševikud võimu pealinnas Petrogradis ja ühegi lasuta vallutasid nad Ajutise Valitsuse residentsi Talvepalee.

Venemaal ei leidunud neid, kes oleksid demokraatia kaitsele asunud. 8. novembril 1980 tekkis Tallinnas punk-bänd Ajutine Valitsus, kes soovis seega oma tegevustiku fikseerida kui 63 aastat tagasi Petrogradis kukutatud samanimelise kamba muusikalised õigusjärglased

1985. aasta detsembris tuli Nõukogude armeest tagasi endise Verise Pühapäeva trummar Venno. Imekähku loodi uus bänd, kus algupoole tegutsesid ka hilisem Velikije Luki kitarrist Kont ja Pahade Päevade laulja Mati. 18. jaanuaril 1986 avanes võimalus mängida Vinnis Turisti soojendusbändina, kuid paar bändi liiget ei
saanud kaasa minna.

Nii õpetatigi hommikul bassikäigud selgeks Nähvitsale (Tarvo Hanno Varresele), keda seni taheti kasutada helitehnikuna. Seda päeva (18. jaanuar 1986) loetakse J.M.K.E. sünnipäevaks. Ülejäänu on ajalugu ning täna sõidab Eesti pungi lipulaev samasuguse jõuga suurtel lavadel edasi.

Punk-bänd Psühhoterror tuli kokku kevadel 1991. Bändi esimene esinemine toimus metal-festivalil Kalapäevad Tartus sama aasta septembris. Psychoterror ei karda eksperimenteerida erinevate stiilidega (metal, psychobilly, ska) kaotamata sidet «punk-vaimuga».

Psychoterrori koosseis täna: Freddy - laul, Liba - trummid, Mozg - kitarr, Uims - bass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles