Pearl Jam tähistab 20. aastapäeva kontsertfilmiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pearl Jami Eddie Vedder.
Pearl Jami Eddie Vedder. Foto: Mogens Flindt/SCANPIX DANMARK

Tänavu 20. septembril toob Forum Cinemas filmi- ja muusikasõpradeni grunge-bändi Pearl Jam 20. tegutsemisaasta täitumisele pühendatud kontsertfilmi “Pearl Jam Twenty”, mille režissöör on Oscari laureaadist filmitegija Cameron Crowe.

Forum Cinemas AS linastusjuhi Rein Palosaare teatel jõuab “Pearl Jam Twenty” linale Tallinna Coca Cola Plazas, Tartu Ekraanis ja Narva Astri kinos.

“Film räägib bändi loomisaegadest, staariks tõusmisele järgnenud kaoseaastatest ja tagasitõmbumisest ning enese taasleidmisperioodist,” rääkis Palosaar. “Tegu on tervikliku portreefilmiga, milles on nii kontserti, intiimset siseelu kajastust kui pühendatust bändi muusikalisele ja artistlikule kompromissitusele.”

Pearl Jam loodi 1990. aastal Ameerika Ühendriikides Seattle’is. Bändi koosseisu kuuluvad praegu Eddie Vedder (vokaal, kitarr), Jeff Ament (basskitarr), Mike McCready (kitarr), Stone Gossard (rütmikitarr) ning Matt Cameron (trummid). Pearl Jamile kuulub nii MTV aasta muusikavideo auhind (“Jeremy”, 1993) kui hard-rock'i katergoorias võidetud Grammy auhind (“Spin the Black Circle”, 1996). Albumeid on bänd müünud üle 60 miljoni eksemplari.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles