Veiko Ratas: ma isegi ei tea, mis Helena on välja mõelnud

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuspordipaar ja tähed: Helena Liiv ja Argo Ader ning Veiko Ratas ja Maarja-Liis Ilus.  Kui nad kõik koos treenima hakkasid, siis mõtlesid, et küll oleks lahe, kui nad neljakesi oleksidki finaalis. Aga tol ajal tundus see veel fantaasia. Mida aeg edasi, seda tõelähedasemaks see muutus.  «Me oleme väga rahul,» ütleb Veiko Ratas.
Tantsuspordipaar ja tähed: Helena Liiv ja Argo Ader ning Veiko Ratas ja Maarja-Liis Ilus. Kui nad kõik koos treenima hakkasid, siis mõtlesid, et küll oleks lahe, kui nad neljakesi oleksidki finaalis. Aga tol ajal tundus see veel fantaasia. Mida aeg edasi, seda tõelähedasemaks see muutus. «Me oleme väga rahul,» ütleb Veiko Ratas. Foto: Sille Annuk

Treener Veiko Ratas on kolmapäeval Tallinnas. Tal on telefoni teel võimalik rääkida pärast trenni kell 15.30 kuni 16.00.


Miks te, Veiko, olite kolmandat korda nõus tantsusaates osalema?


Saate tootjameeskond käis mulle peale kui uni. Ma vist ütlesin neile viis korda ära, et ma ei jõua ja ei taha osaleda. Nad olid ikka väga visad ja nii läks.



Kui selgus, et ka Helena kutsutakse saatesse, kas keelitasite või julgustasite teda?


Pigem ikka julgustasin. Meile kui tantsupaarile on see päris hea reklaam ja meie Tango klubile ka. Ja lõpuks lähenes saate meeskond meile hoopis niipidi, et kui mina ei lähe, võtavad nad Helena nagunii... Ja siis meie oma tants oleks nii või teisiti kannatanud.



Tänu millele Helenal hästi on läinud?


Talle sattus ülihea partner, hästi paigas mõtlemise ja kehaga. Treenitus ja koordinatsioon tulevad palju kasuks.



Kas see saade on teist teinud kellegi, keda te ei ole?


Ma arvan, et ma olen otsekohene inimene, räägin nii, nagu mõtlen, ega keeruta. 



Millele Helena te arvates lõpusaates rõhub?


Ma isegi ei tea, mis Helena on välja mõelnud. Ma usun, et ta on ära tajunud selle, mida Argo kõige paremini teha suudab ja mis on tema trump. Me pole seda Helenaga tegelikult üldse arutanud, mis nad teevad... Me ju ei lähe selles saates hullult konkureerima, et Helena peab mulle ära tegema või mina talle.



Aga võiksite ju luurata vastastikku natuke?


Kuna me oleme ikkagi nii kaua partnerid olnud, on usaldus piisavalt tugev. Pigem küsime otse või räägime otse, kui hakkame udutama. Võidab see, kes on saates parem ja kes publikule rohkem meeldib.



Helena tunnistas, et tal oleks hea meel, kui ta võidaks. Aga samas oleks ikka hea see, kui teie, vanem ja kogenum,  võidu saaksite?


Loomulikult! Ma ei saa öelda, et ma ei taha võita, ikka tahan. Et kolmas aasta ja nüüd võit. Siis oleks mul järgmisel aastal hea põhjus keelduda.



Millised tantsud te valisite?


Quicsktep

'i ja samba. Meil oli standardtantsudest kaalumisel, kas aeglane valss või

quicsktep

. Mõtlesime tükk aega, aga otsustasime, et kuna me aeglase valsiga saime žürii käest maksimumhinded, siis tegelikult on selles tantsus edasi minna raskem. Ja kohtunike ootused võivad olla nii suured, et nad hindavad meid sellevõrra rangemalt.



Kui saade läbi, kas Maarjaga koos plaane on veel?


Tema jääb ikkagi lauljaks ja mingeid tantsusõusid tegema ei hakka. Praegu tegelebki oma plaadiga ja hästi palju kontserte on tal detsembrikuus.



Mingi rituaal, talisman enne esinemist?


Ei. Pigem võtan Maarja ette. Et nüüd läheme sooritama.



Mis on saates kõige raskem?


Sa pead selle kava esitama täpselt muusikasse, elava bändi saatel, nii et kõik löögid ja sammud ja ka need nurgad kaamerate suhtes klapiksid. Me trennisaalides üritame selle kõik enne välja mõõta.



Miks just standardtants on teile südamelähedane?


Olen selline rahulik Eestimaa mees, põhjamaa inimene, minus sellist särtsu ja ladinaameerika temperamenti ei ole. Nii ma täpselt tunnen. Vaatan ennast peeglist, teen neid liigutusi ja näen, see ei ole see.



Kas mõtlete mõnikord liikumispuudega laste peale?


Välismaal võistlustel käies näeb palju ratastoolitantsu. Ja oli üks periood, kus ma kaalusin tantsukarjääri lõpetada. Ja kui ma neid ratastoolitantsijaid seal jälle nägin... Pisar tuli silma, et kuidas need inimesed küll tantsida tahavad. Minul on aga kaks tervet kätt ja kaks jalga ja ülihea partner – kõik on olemas! Ja siis ma mõtlesin, et ei – veel on vara ja tuleb edasi tantsida.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles