Telereporter Urmo Tamme pirukate peale joostakse tormi

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim; "Olen üle prahi!"
Anu Saagim; "Olen üle prahi!" Foto: Jelena Rudi

Kanal 2 telereporterina kuulsust kogunud Urmo Tamm sukeldus toiduärisse. Tegus poiss avas Mustamäel Siili bussipeatuses toreda itaaliapärase kiirsöögikoha Pitsa Hütt.

«Enne pitsabaari avamist tegin kõvasti kodutööd. Käisin läbi erinevaid söögikohti ja testisin tohutul hulgal pitsasid,» pajatab Urmo.

«Mõnes kohas on pitsapõhi liiga pehme, teises taas vintske nagu tallanahk. Pitsa peab olema küll pehme, aga samas ka krõbe. Võti on selles, et tainas peab olema eelnevalt hästi kerkinud, siis on ta hiljem ka suus sulav ja hõrk.»

Kas ostate pitsataigna sisse või teete ise?

Kõik teeme ise kohapeal. Hommikul vara tulevad kohale üks ema ja poeg ning nemad teevad valmis taignapallid ning ühtlasi küpsetavad esimestele tööleruttajatele ka pirukad.

Me ei osta mitte midagi sisse, kõik teeme algusest lõpuni ise. Ja kuna mu ema peab Nõmmel lihaletti, siis värske sink tuleb otse tema käest.

Kuidas sul pitsataigna keerutamine sõrme otsas välja tuleb?

Ei, nii proff ma veel pole. Mina oskan tainast ainult lahti rullida. Aga tegelikult olen ma kunagi ka kokana töötanud. Olen olnud näiteks Baieri Keldri kokk. Aga tõeline tuleproov on loomulikult ikka siin, enda söögikohas.

Kuna vahepeal olin tihedalt seotud reporteritööga, siis söögitegemine jäi tagaplaanile. Kui tahad aga hea kokk olla, siis pead süüa tegema iga päev.

Kas Pitsa Hütis oled siis iga päev ise platsis?

Esialgu küll. Juhul kui me kohe laienema ei hakka, siis olen esialgu siin. Meid on siin kolm osanikku ja me üritame oma jõududega hakkama saada.

Kust sündis idee pitsaäri püsti panna? Kas see on tegelikult üks kiire raha teenimise võimalus?

Kiire raha..., eks see ka kindlasti. Aga varem kuulus see hütt minu emale, kes müüs siin liha ja muud toidukraami. Ema kolis nüüd Nõmme turule ja mina leidsin, et see koht oleks igati paslik minu väikese äri jaoks.

Koht on suurepärane, sest siin ümbruskonnas on palju koole. Nagu me teame, noortele meeldib pitsa väga. Meie kõrval on ka trollipeatus, mis tähendab, et töölt tulles on mugav meie juurest läbi astuda ja toit kaasa haarata.

Kolmandaks, miks teha toidukoht kesklinna, kus neid söögikohti on juba nagunii tohutult. Siin Mustamäel neid veel napib. Ma pean silmas just häid toidukohti.

Miks just Pitsa Hütt?

Tegelikult oleks pidanud vist nimeks panema ikka Urmo Tamme Pitsa. Isegi Kanal 2 Urmas Eero ütles et selle koha nimeks peaks olema kindlasti Urmo Tamme pitsa, sest nimi müüb.

Samuti ütles Anti Oolo Kanal 2 reklaamiosakonnast, et minu nimi müüks. Aga minu äripartnerite  arvates polnud see siiski nii hea mõte. Nende meelest on see liigne iseenda upitamine. Aga no vahet pole, panime siis nimeks Pitsa Hütt. Aga võib-olla vahetame selle hiljem siiski ringi.

Kas äritegevuse alustamiseks on sinu arvates praegu õige hetk?

Jah. Meil oli ju just majanduslangus ja paljud kohad pandi kinni. Nüüd on õige hetk taas nullist alustada.

Näiteks meil jooksevad mutikesed hommikul pirukate peale tormi. Hommikul läheb meil kohe sada pirukat ära. Kõge popimad on singi-ja lihapirukad.

Siis kui pirukad otsas, hakkame pitsalõike väikestesse karpidesse vorpima. Kiirelt bussi peale jooksja saab selle just sobivalt kaasa haarata.

Ja siis on meil veel ümberkaudsed mutikesed, kes tahavad minuga pikalt rääkida. Olen siin ka väikestviisi psühholoog.

Tulevikuplaanid?

Eks see hütike vajab veel pisut kõpitsemist. Sai teine pisut kiirelt avatud. Panime poistega kõik oma viimased säästud sellesse ärisse ja koht oli vaja kiirelt käima lükata.

Tegelikult hakkasime selle hüti kallal kõpitsema juba aastajagu tagasi. Kõik tuli teha ju nii, et vastaks euronõuetele. Siis said rahad järsku otsa, aga köögimasinaid olid ikka puudu. Lõpuks sai see asi ka lahendatud.

Aga kindlasti tuleb siia kõige suuremale seinale ka kuulsuste allee. Ehk fotod tuntud nägudest, kes Pitsa Hütis pitsat on käinud mekkimas ja rahule jäänud.

Kas reporteritööga on nüüd kõik?

Ei, kindlasti mitte. Ma olen nii püsimatu hing, et pelgalt ühe asja tegemine oleks minu jaoks igav. Mind jagub igale poole.

Edu Pitsa Hütile ka Elu24 poolt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles