David Guetta “Nothing But the Beat”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

David Guetta nimi ei tohiks tänapäeval enam ühelegi endast lugu pidavale raadiokuulajale või klubisõbrale tundmatu olla. Tantsusaalide valitsejalt on ilmunud album “Nothing But the Beat”, mis öölokaalides juba südameid vallutab.

Kahest CDst koosneval albumil on koos nii Guetta suuremad koostööprojektid kui artisti omalooming instrumentaalsete palade näol.

Näiteks on plaadile mahtunud pikalt raadioedetabeleid vallutanud hitid “Sweat” ja “Night of Your Life” ning kõigi puberteediealiste poiste-tüdrukute lemmiktelefonihelin “Little Bad Girl”.

Kuigi tegemist ei ole just kõige sügavamate muusikaliste šedöövrite kogumiga, peab tunnistama, et Guetta ei jäta külmaks ühtki peavoolumuusika sõpra.

Kuningas Midasena muudab Guetta kullaks kõik artistid, keda puudutab, ja kasvatab müüginumbreid plaatidel, millel koostööd teinud. Pole olemas poplauljat või -kollektiivi, kes ei sooviks enda järgmisel singlil näha ilutsemas maagilist fraasi “featuring David Guetta”.

“Nothing But the Beat” ei ole kindlasti muusikaliselt hea plaat. Pigem peegeldab see album populaarse muusika hetkeseisu. Samamoodi ei ole Guetta muusikaline geenius. Tema anne peitub heas reaktsioonivõimes ja suutelisuses tabada rahva ootusi ja soove vastavalt valitsevatele popmuusika trendidele.

Turundustrikk, millega see Prantsuse DJ hakkama sai, on kummardust väärt. Kui tihti juhtub, et poploole elektroonse tausta teinud plaadikeerutaja pääseb kõigi koostööprojektidena sündinud singlite artistinime kohale? Samuti väärivad märkimist Guettale osaks saanud kaks Grammyt, mis DJde puhul vististi tavapärane saavutus ei ole.

Kuigi “kallis-täna-tõmbame-peo-käima” stiilis lood jätavad melomaanid külmaks, tuleb plaadile siiski au anda, sest tantsusaalides on see muusika praegu kuumim sõna ja müüginumbrite järgi on tegu ühega selle aasta edukamatest plaatidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles