Festivalil istutatakse 150 000 tulpi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbid.
Tulbid. Foto: Margus Ansu

Tallinna botaanikaaed koostöös Flower Galleryga (Holland) korraldab tuleval aastal Eestis esimest korda tulbifestivali, millel istutatakse üle saja tuhande lille.

“Esimesel, 2012. aastal planeeritakse istutada rohkem kui 150 000 tulpi, millele lisavad silmailu teised kevadlilled,” selgitas Flower Gallery esindaja Frank Timmerman.

Peale projekti visuaalse väärtuse on Tallinna botaanikaaia eesmärk hariduslik.

“Istutamistööde nipid ja oskused antakse edasi koolilastele, kellega koos esimesed istutamised ette võetakse,” lisas Tallinna botaanikaaia direktor Karmen Kähr. “Kõigile tulbisõpradele on festivali korraldamine hea uudis aga seetõttu, et järgmistel aastatel ei pea ilmtingimata reisima - sadu liike tulpe tuuakse Hollandist otse Tallinna.”

Varasemalt on Flower Gallery esindaja Frank Timmerman korraldanud tulbifestivale Kuweidis, USAs ja Kanadas, Tallinna botaanikaaed on Baltimaades esimene projekt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles