Pealinna esimeste klasside õpilasi oodatakse aabitsapeole

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aabitsapidu aitab korraldada aabitsakukk.
Aabitsapidu aitab korraldada aabitsakukk. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna koolide esimeste klasside õpilastele toimub neljapäeval, 1. septembril kell 14 Vabaduse väljakul suur aabitsapidu, et tähistada koolitee algust.

Tallinna haridusameti teatel toimub üritusel kontsert, kus esinevad tuntud ja tunnustatud lastekollektiivid pealinna huvikoolidest. Lapsi tervitavad lauljad Getter Jaani ja Artjom Savitski ning aabitsapeo maskott Aabitsakukk (Venno Loosaar).

Vastseid koolijütse õnnitlevad Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, abilinnapead Merike Martison ja Mihhail Kõlvart.

Aabitsapidu peetakse linnaväljakul kolmandat aastat ja peo eesmärk on väärtustada esimesse klassi astujat, tema pere ja õpetajat. Pärast kooliaktusi  on õpilased koos vanemate ja õpetajatega oodatud Vabaduse väljakule.

Platsil on avatud rohket tegutsemislusti pakkuvad meisterdamistelgid, maanteeameti spetsialistid tuletavad lastele meelde liiklusreegleid ja lubavad lähedalt politseiautot uudistada.

Esimeses koolitunnis 1. septembril annavad õpetajad lastele aabitsapeo kutsed, millega saab osaleda õnneloosis. Auhinnad paneb välja Tallinna haridusamet.

Tänavu 1. septembril läheb Tallinnas esimesse klassi 3871 last, ühtekokku istub pealinnas koolipinki aga 41 506 õpilast.

Üritus on kõigile tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles