Endlas näeb lapsi ja paljaid naisi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mats Õun

Pärnu teatris Endla avatakse septembri alguses kaks uut fotonäitust.

Endla Teatrikohvikus on reedest, 2. septembrist vaadata Katrina Tangi fotonäitus “Vanaema kodu võlud”.

“Näitusel on fotoseeria lastemoest, mis on üles võetud minu enda vanaema eestiaegses kodus,” rääkis Tang. “Piltide temaatika on väga hubane ja vanaemalikult kodune – pitskardinad, maitseainepurgid riiulis, iidsed armsaks saanud mänguasjad –, mis ehk kutsub ka vaatajat väikesele nostalgiaretkele.”

Reedel kell 15 toimuval näituse avamisel võivad lapsed ise ühekordsete kaameratega fotosid teha ja laste tehtud fotod riputatakse nädala jooksul kohviku seintele.

Teatrikohvikusse jääb “Vanaema kodu võlud” 29. oktoobrini.

Päev hiljem, 3. septembril avab Endla teatri sammassaalis oma ülevaatenäituse aastatest 2005-2011 Mats Õun.

“Miks ma pildistan “pakse”, alasti, sageli üle kolmekümneseid naisi?” nentis Õun. “Arvan, et ennekõike just sellepärast, et mul õnnestub neid kujutada nii, et nad hiljem pilte vaadates endale veel rohkem meeldivad. Vähe sellest: pildid meeldivad ka nende elukaaslastele ja sõpradele. Neid pilte võib häbenemata panna välja näitustel, oma koduseintest rääkimata. Nende piltide üle saab uhkust tunda. Ei ole vaja alluda kogu maailma ajusid vägistada püüdva moetööstuse ja meedia diktatuurile, mis postuleerib, et ilus saab olla ainult noor, sale ja seksikas naine.”

Õuna fotonäitus “BestBefore 47 – Aktiaalne kaamera” jääb avatuks 29. septembrini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles