Sagadis saab uudistada seenenäitust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

3. ja 4. septembril, ning ka 1. ja 2. oktoobril saab uudistada RMK Sagadi metsakeskuses seenenäitust.

Sagadi metsakeskuse looduskooli programmijuht Tiina Reintal ütles, et tavaliselt on seenenäitus üles pandud septembri keskel ning varasematel aastatel on saanud seal tutvuda enam kui sadat liiki seentega.

Tänavu otsustati seenenäitus teha kahes osas, sest osa seeni on varajasemad, teised hilisemad ning neid on ühel ajal keeruline eksponeerida.

Esimesel näitusel on väljas varasügisesed seened, näiteks pilvikud, puravikud, mamplid ja tatikud. Teisel näitusel loodetakse rohkem tutvustada näiteks heinikuid ja vöödikuid. “Eksponeerime mõlemal korral kõiki sel ajal Sagadi ümbrusest leitud seeni,” ütles Reintal. Väljapanekut saab uudistada Sagadi metsamuuseumi võlvide all õues ning selle eest raha ei küsita.

3. ja 4. septembril ning 2. oktoobril tutvustab Helle Väärsi huvilistele seente kasutamist lõnga värvimisel ja paberi valmistamisel.

Sagadis on seenenäitus juba kaheksandat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles