Pärnu pürib Taimo Toomasti juhtimisel laulupealinnaks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimo Toomast.
Taimo Toomast. Foto: PP

TV3 alustab sügishooaega suurejoonelise saatega “Laulupealinn”, milles selgub Maarjamaa kõige musikaalsem linn. Pärnut esindab ooperilaulja Taimo Toomast.

Saate eesmärk on selgitada välja Eesti laulupealinn, kasutades selleks nii tuntud kui tundmatute lauljate abi.

Võistlema hakkavad eri linnadest pärit juba tuntust kogunud lauljad, kes igal nädalal peavad valima endale paarilise, kes mahuks neile loositud kategooriasse. Liigituste hulka mahub selliseid pärleid nagu „alla 12aastane laps“, „koor“, „üle 65aastane naine“ ja „tuntud mittelauljast inimene“. Tingimus on, et kohalikud laulupartnerid oleksid vastavast Eesti paigast.

Produtsent Kaupo Karelsoni teatel üritatakse uue saatesarjaga likvideerida viga, et suve- ja kevadpealinna kõrval puudub kooritraditsiooni poolest tuntud Eestil laulupealinn.

Nii astuvad saates võistlustulle seitsme Eesti paiga esindajad, kelle hulgast iga nädal hääletatakse üks välja. TV3 programmijuhi Mikko Silvennoineni sõnutsi on tähtis aru saada, et saates ei võta üksteiselt mõõtu tuntud artistid, vaid linnad ja sealt pärit rahvas.

Pärnu linna au hakkab kaitsma ooperilaulja Taimo Toomast, kes oma võimsa häälega on tuntust kogunud nii kodupubliku ees kui võõrsil.

Toomasti arvates võib üks Pärnu eeliseid olla fakt, et siin on meri ja küllalt päikest ning liiva, mis teeb rinna rõõmsaks ja lööb laulu lahti. Samal ajal möönis Pärnus kasvanud laulja, et võõrsil veedetud aastate tõttu on tal tõenäoliselt raskusi enda laulumeeskonna kokkupanekul, sest kodulinna praeguse muusikamaastikuga ta väga kursis ei ole.

„Päris vahva oleks koos linnapeaga laulda,“ nentis laulja kavalalt ja lisas, et omamoodi elamus oleks ka Bedwettersi poistega esineda.

Eesmärk, mille nimel Toomast võistu laulma asub, on üllas. Saate võitjalinn saab kasutada 20 000 eurot, millega toetatakse kohalikku heategevust.

Toomasti kõrval asuvad auväärse tiitli nimel võistlustulle Marju Länik (Otepää), Ott Lepland (Kärdla), Koit Toome (Laagri), Birgit Õigemeel (Kohila), Tanja Mihhailova (Kohtla-Järve) ja Toomas Lunge (Tartu).

„Laulupealinn“ läheb eetrisse alates septembri keskpaigast TV3 kanalil pühapäeviti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles