Katusekinos näeb audiovisuaalset tantsuetendust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katusekinos näeb septembris tantsuetendust.
Katusekinos näeb septembris tantsuetendust. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Septembri esimestel öödel saab Katusekinos peale valitud filmielamuste nautida Tallinna tantsuakadeemia treenerite loodud audiovisuaalset tantsuetendust “Lost at Midnight”.

Kesköise tantsuetenduse koreograafia ja kontseptsiooni ühe looja Veronika Vallimäe teatel on tegu omalaadse eksperimendiga, milles kõrvaklappidest tulev heli, kinoekraanilt kumav pilt, öine sügistaevas ja tänapäevane koreograafia moodustavad uue sünesteetilise dimensiooni.

“Öise Tallinna taeva all saab katusekinost müstiliste androgüünide, valguse ja varju ning kummastavate helimaastike ristumisala,” seletas Vallimäe. “See pole ainult vaatemäng publikule, vaid iga inimese jaoks erinev ruumiline kogemus, milles on ühendatud kino, tants, teater ja muusika. Helid elustuvad liikumises ja pimeduse salapära sünnitab müsteeriume maa ja taeva vahel.”

Tantsuetenduse teise koreograafi Eva-Lena Reinoki arvates on etendus põnev ennekõike seetõttu et autorid on äärmiselt vastandlikud inimtüübid ja loojad.

“Töö käigus proovisime siseneda teineteise maailma, et mõista seda, mis meile võõras ja harjumatu,” kirjeldas Reinok. “Nii kajastub lõpptulemuses meie kui autorite omavaheline vastandlikkus.”

Tantsuetenduses astuvad tantsijatena üles Simo Kruusement, Ingmar Jõela, Siim Tõniste, Endro Roosimäe, Eva-Lena Raenok, Maria Gorbunova ja Veronika Vallimäe. Helikujunduse ja visuaali autor on Einike Leppik, videolahenduse on loonud Minna Hint ja Sergo Babajan.

Etendused toimuvad Katusekinos 1., 2. ja 3. septembri hilisõhtul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles