Plektrum Festival kutsub osalema projektis «Mälupilt»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotoaparaat
Fotoaparaat Foto: Margus Ansu

Sellel aastal on Plektrum Festivali üheks osaks kõiki inimesi kaasav projekt «Mälupilt», mis on tervet Eestit hõlmav digitaalne talgusündmus, mille käigus saab salvestatud ja säilitatud tulevastele põlvedele tükike Eesti elanike elust aastal 2011. Eesti kollektiivset Mälupilti näeb 8. septembril kell 21.00 Vabaduse väljakul suurel ekraanil.

Mälupildi tulemusena sünnib digitaalne pildipank, mis kajastab eestimaalaste nägemust sellest, millisena näeme Elu just täna ja praegu – mis on meie jaoks oluline ja ebaoluline, kes on oma ja kes võõras, mis on mure ja mis rõõm. Kas meil on ühine suurem Lugu ning millest see jutustab?

Osalemine on lihtne: palun tee oma mobiiltelefoni, foto- või digikaameraga viis pilti, mis sinu arvates kajastavad kõige paremini Elu Eestis täna ning lae need fotosid kirjeldavate märksõnadega Mälupildi kodulehele www.malupilt.ee .

Nutikas tarkvara analüüsib ja võrdleb sinu fotosid teiste osalejate piltidega ning tulemusena sünnivadki interaktiivsed fotojutustused – meie ühised Mälupildid.

Selleks koondab «Mälupilt» kaasageset digitaalset kunsti ning multimeediatehnoloogiaid, andmete visualiseerimist, antropoloogilist ja sotsioloogilist uurimist ning kogukonnademokraatiat luues kanali ühiskonna nõrgematele ja marginaliseeritutele.

«Mälupildi» eemärgiks on meie endi lugude salvestamine digitaalse fotoandmebaasi vomis selgitamaks ja kajastamaks avalikkusele,  millised on meie mälupildid ning Eesti (visuaalselt esitatud) lugu täna. Kas on neid üldse? Plektrum Festival toimub igal aastal Tallinnas, eesmärgiga esitleda ja mõtestada inimese, tehnoloogia ja kaasaegse kultuuri kokkupuutepunkte. 2009. aastal alustas Plektrum teemaderingiga, mis kulmineeruvad käesoleval festivalil: seni on arutletud virtuaalreaalsuse temaatikal küsides «Kas sa elad reaalsuses?». Seejärel tutvustati publikule robotit kunsti ja kultuurinähtusena hüüdlasega «Kas sa armastaksid robotit?». Tänavune Plektrum jõuab virtuaalelu ja tehisintellekti juurest tagasi elu eksistentsi küsimusteni esitades väljakutse teemaga «Elu?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles