Yellowstone´is jahitakse tapjakaru

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yellowstone´is jahitakse tapjakaru
Yellowstone´is jahitakse tapjakaru Foto: SCANPIX

USAs asuva kuulsa Yellowstone´i rahvuspargi töötajad jahivad grislikaru, kes tappis seal matkanud mehe.

59-aastane John Wallace leiti surnuna Mary Mountain Trail matkarajalt, mis on tuntud ka kui koht, kus liigub palju karusid, kirjutab BBC.

Pargi töötajate sõnul ei ole nüüdne juhtum seotud juulis aset leidnud intsidendiga, kus karu vigastas ja tappis ühe teise matkaja.

Yellowstone`i alal on karude poolsed ründamised üsna haruldased. Juulis toimunu oli üle 25 aasta esimene selline.

«Oleme siiani andnud matkajatele üsna detailsed instruktsioonid, kuidas looduses hakkama saada. Kahjuks ei aita teadmised alati,» sõnas Yellowstone´i superintendant Dan Wenk.

Wenk jätkas, et karude rünnakutel ei ole tunnistajaid olnud.

Pargivalvurid püüavad Michigani päritolu matkaja tapnud karu leida ja maha lasta.

Asjatundjate sõnul on nüüd ja juulis tapnud karud erinevad. Juuli tapmise taga olnud karu ei otsitud ega tapetud, kuna arvati, et tegemist oli emakaruga, kes oma poegi kaitses.

Pargi töötajad olid selle kuu alguses sunnitud elu lõpetama nelja-aastasel grislil, kes ründas Yellowstone´i järve ääres istunud matkajat. 117 kilogrammi kaalunud karu mehele vigastust ei tekitanud.

Yellowstone`i rahvuspark asub kolmes osariigis – Wyomingis, Montanas ja Idahos. Pargis elab rohkem kui 600 karu, suurimad isendid kaaluvad kuni 272 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles