Kelli Uustani täitis unistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobris pisitütre Johanna emaks saanud Kelli Uustanil ilmus ka esimene sooloalbum «Kuni pöördub tuul». Ajakirjaniku ja fotograafi küllatuleku puhul haaras lauljatar ripsmetuši, et rõõmust kahe «lapsukese» üle niigi säravad silmad veel kaunimaks teha.
Oktoobris pisitütre Johanna emaks saanud Kelli Uustanil ilmus ka esimene sooloalbum «Kuni pöördub tuul». Ajakirjaniku ja fotograafi küllatuleku puhul haaras lauljatar ripsmetuši, et rõõmust kahe «lapsukese» üle niigi säravad silmad veel kaunimaks teha. Foto: Marina Puškar

Positiivse oleku ja ellusuhtumisega muusikalistaar Kelli Uustani üllitas oma esimese džässivõtmes sooloplaadi «Kuni pöördub tuul», millel kõlavate enamiku lugude viis ja sõnad on tema enda kirjutatud.

«Võin julgelt öelda, et olen sellest pool elu unistanud,» ütleb 31-aastane Kelli Uustani, kes kuu aega tagasi sai pisitütre Johanna emaks. Põnev on ka seik, et plaat läks tegemisse samal päeval kui Johanna sündis ehk 9. oktoobril. «Nagu kaks beebit korraga,» muigab Kelli.

Laulude kirjutamisega nii endale kui teistele tegi Kelli algust juba 15-aastasena. «Hakkasin Otsa-kooli konkurssidele laule kirjutama ning Naissoo-konkursil õnnestus mul kaks aastat järjest võita!» Pärast kahte aktiivset loomeaastat tuli aga pea kümneaastane vahe sisse.

Oma elu plaadile

Selle aja jooksul jõudis lauljanna ära käia Inglismaal, kus õppis aasta kuninglikus muusikaakadeemias muusikateatrit. «Seal hakkasin jälle lugusid kirjutama. See ümbrus mõjus mulle hästi, olin kui mulli sees. Ka sain seal mõnusat positiivset vastukaja.» Kelli arvab ka, et kool andis talle enesekindluse teha päris oma plaat.

«Värske album on tegelikult nagu minu elu kümne aasta kirjeldus, mis on kirjutatud päeviku vormis. Plaadiümbris ei ole plastümbris, vaid raamatukene, mis on justkui fotodega luuleraamat,» kirjeldab Kelli oma värske 12-loolise džässiliku albumi sisu. «Ma olen põhimõtteliselt koos nende lugudega üles kasvanud. Olen mingi etapi elus läbi elanud, sellest loo kirjutanud, ja siis on see minu jaoks läbi.»

Kümne aasta tagusest loomingust plaadil lugusid ei ole, küll aga mõned Inglismaal õppimise ajast. «Inglismaa perioodist on plaadil «Rongid», mis räägib teelahkmel olekust – ma ei tea, kes ma päris täpselt olen, ning otsin oma kohta. Arutlen, kas jääda sinna või sõita Eestisse tagasi.»

Lauljanna on albumile pannud ka kõik oma õnnestumised ja ebaõnnestumised ning nendega kaasnenud emotsioonid.

Esikohal laps

«Minu meelest on see õudselt heade seadetega tšill plaat!» ütleb Kelli ühtäkki ning lisab, et plaadi saaks kokku võtta lausega «Ühe naise lood». Lisaks Kelli enda lugudele on albumil ka Mikk Targo ja Uno Naissoo kirjutatud laule. «Tulevikus teeme albumi võib-olla ka inglise keeles,» räägib Kelli tulevikuplaanidest.

Praegu on Kelli elus esimesel kohal siiski pisike Johanna. «Ega tema kõrvalt palju aega üle ei jää,» nendib Kelli ning lubab kuni pool aastat rahulikult kodus olla. «Olen praegu ära öelnud väga paljud pakkumised – leian, et ei pea ennast jagama. Aga väikseid esinemisi saab ikka teha, mul on toetajaid, näiteks ema Kaie.»

Lauljanna suurim muusikaga seotud projekt praegu on «Tantsud tähtedega». «Teen seal lauljate graafikuid ja seadeid. Olen selline lavatagune tegelane, aga võib-olla viimases saates teen kaasa,» ei varja lauljanna soovi taas laval laulda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles