Pärnu-Jaagupis toimub näidislahing

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu korraldatud näidislahing.
Kaitseliidu korraldatud näidislahing. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna pärastlõunal algab Pärnu-Jaagupis bussijaama juures Pärnumaa Kaitseliidu korraldatav näidislahing, milles osaleb ligi 30 kaitseliitlast oma transpordivahendite ja relvastuse ning imitatsioonivahenditega.

“Loodame, et kellegi rahu me ei häiri, teeme veidi pauku ja mürtsu,” rääkis Kaitseliidu Pärnumaa maleva tagalaülem leitnant Margo Sai.

Leitnant Sai rääkis, et alevi bussijaama ümbrus ja selle tagune ala valiti näidislahingu pidamiseks publikule mõeldes, sest asfalditud platsilt on pealtvaatajatel hea toimuvat jälgida.

Kaitseliitlaste kõrval näitab varustust ja annab ülevaate oma tegevusest märulipolitsei.

Kaitseliitlased kasutavad näidislahingus AK-4 automaate ja KSP-58 kuulipildujaid, ohutsoon ja ala on piiratud lindiga.

Ürituse ettevalmistamiseks on ala suletud keskpäevast õhtuni, korda tagavad kaitseliitlased ja politseinikud. Liinibussid peatuvad näidislahingu ajal Pärnu maanteel mõni meeter tavalisest kohast kaugemal.

Kaitseliidu ja politsei ühisettevõtmine on ajastatud päevale, mil Pärnu-Jaagupis toimub teisigi publikurohkeid suvelõpuüritusi. Hommikul algavad staadionil rohelise jõemaa suvemängud, õhtul esineb ansambel Terminaator ja südaöö eel korraldatavale tuleetendusele järgneb disko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles