Saksa meesvangid said õiguse kasutada kosmeetikavahendeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa meesvangid said õiguse kasutada kosmeetikavahendeid
Saksa meesvangid said õiguse kasutada kosmeetikavahendeid Foto: SCANPIX

Saksamaa Karlsruhe kõrgem kohus langetas otsuse, et range režiimiga vanglates olevatel meessoost kinnipeetavatel on õigus kasutada kosmeetikavahendeid.

Ühe meessoost kinnipeetava arvates rikutakse  soolist võrdõiguslikkust  sellega, et naisvangidel lubatakse kosmeetikat ja ilutooteid kasutada, kuid meestel mitte, kirjutab AFP.

Vang andis asja kohtusse, viidates, et ainult naisvangidel on õigus igal kuul 25 euro (391 krooni) eest kosmeetikavahendeid osta.

«Kuigi naised tunnevad kosmeetika ja ilutoodete vastu suuremat huvi kui mehed, ei ole see huvi siiski nende bioloogiline ainuomadus,» leidis kohus.

Kohus lisas, et ühest soost inimesed ei peaks maha suruma soovi hea välja näha ainult selle pärast, et seda seostatakse eelkõige teise sooga.

Kohus otsustas, et meesvange on sooliselt diskrimineeritud, kuna seni kehtiva seaduse kohaselt on ilutooteid õigus osta ainult naisvangidel.

Asja kohtusse kaevanud vangi advokaat Kai Zimmermanni sõnul viisid nad asja alama astme kohtust ülema astme kohtusse.

«Minu kliendi sooviks oli, et temal kui meesvangil oleks õigus kasutada habemeajamisvett ja kreeme,» lisas advokaat.

Zimmermann ei paljastanud oma kliendi nime ega ka seda, millise kuriteo eest ta vanglakaristust kannab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles