Mustasch, “The New Sound of the True Best”

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Raskemat sorti muusikat tegev Rootsi kollektiiv andis äsja välja helikandja, kuhu on salvestatud kogu bändi tegutsemisaja hittide uusversioonid.

Sõnamänguna mõjuv “The New Sound of the True Best” tähistab kümne aasta möödumist bändi esimesest albumist, mil nimeks “The True Sound of the New West”.

Suvel Järvakandis “Rabarocki” väisanud rootslased otsustasid uute lugude kirjutamise asemel näha vaeva vanade ümberpakendamisega, mille käigus on nii mõnigi väheke alternatiivsema kõlaga hitt saanud endale moodsa plastümbrise.

Selliste palade nagu “Black City” ja “Double Nature” kõrval on üldiselt hard rock’i viljelev kollektiiv plaadile kõrvetanud ühe uue loo – “Angel’s Share”.

Kahjuks ei suuda “Angel’s Share” kastaneid tulest tuua, kuna tegemist ei ole eriti kandva looga. Paremate palade keskel mõjub see punnitatuna ja jätab mulje, nagu oleks sel laululgi juba olemas aastaid tagasi loodud originaalvariant.

Mustaschi liidrite sõnutsi oli selle plaadi eesmärk lasta fännidel taasavastada nende muusikat. Kui nüüd päris aus olla, ei piisa kümnest aastast, et unustada, kust kollektiiv oma eduteed alustas.

Kümne aasta taguselt ja kaugemalt muusikamaastikult on inimestel seni meeles Vanilla Ice’i-laadsed jubedused. Miks ei peaks siis inimesed olema võimelised mäletama bändi algusaastate muusikat ja kuulama seda varem ilmunud albumitelt?

Tavaliselt loetakse best of-kogumikke väljastavad bändid juba eos surnuks, sest aktiivne muusikaline kollektiiv ei tohiks jääda loorbereile ega pakkuda kaks aastat pärast eelmise albumi ilmumist vaid vanade lugude kiletatud versioone, liiati kui tegemist on üsna poisikeseeas ansambliga.

Et tavapäraselt teeb Mustasch üpris puhast hard rock’i, leidub siin tõrvapotis oma meetilkki. “Homophobic/Alcoholic” on uues kuues värskema kõlaga ja torkab väsinud lugude kõrval silma.

Veel tuleb öelda, et soovimata Mustaschi fänne solvata, väärib see kollektiiv omas žanris kuulamist, seda aga paraku üksnes vanas kuues laule silmas pidades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles