Endla teater alustab 101. hooaega

, Endla teatri avalike suhete juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu teater Endla.
Pärnu teater Endla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel sügisel alustab Pärnu Endla teater oma 101. hooaega 10. septembril Kalju Komissarovi lavastusega „Imetegija“. Peale selle jõuab sügishooajal lavale veel neli uuslavastust. Hooaja teisel poolel, 1. jaanuarist 2012 jätkab Endla tööd sihtasutusena.

Endla tänavune sügishooaeg pakub nii liigutavat draamat kui sügavat mõtlemisainet. Lasterepertuaari lisandub kaks uuslavastust. Olulise sündmusena tähistab kutseline Endla 22. oktoobril pidulikult oma 100 aasta juubelit.

 101. hooaja avalavastusena esietendub 10. septembril suures saalis Kalju Komissarovi käe all „Imetegija“, mis põhineb tõestisündinud lool lapsena kuulmise ja nägemise kaotanud Ameerika ühiskonnategelase Helen Kelleri lapsepõlvest.

22. oktoobril tähistab Endla oma 100 aasta juubelit Andres Noormetsa lavastusega „Hamlet Anderson“, millele järgneb teatri sünnipäevapidu.

Aasta viimase uue tükina jõuab 17. detsembril Küüni lavale Tiit Palu lavastatud ja dramatiseeritud Ene Mihkelsoni romaanil põhinev „Ahasveeruse uni“.

Lastele tuleb esimene esietendus juba 8. oktoobril Küünis: põnev putukate lugu „Põrrr …!!!“. Väikese vaataja suurte putukate maailma viiva loo autor ja lavastaja on Endla näitleja Kaili Viidas, kellele see on ühtlasi lavastajadebüüt. Jõuludeks saab lavaküpseks idamaiselt värviküllane „Aladdini imelamp“, mis esietendub 13. detsembril suures saalis, lavastajaks Enn Keerd.

Algaval hooajal on muutusi teatri töötajaskonnas. Hooaja algusest ei tööta Endla peakunstnikuna Silver Vahtre, kelle tööleping teatriga lõpeb. Omal soovil ei jätka tööd Endlas 2012. aasta algusest senine pealavastaja Tiit Palu. Suvel liitus Endla trupiga näitleja Bert Raudsep.

Augustiga on käima lükatud Endla teatrist sihtasutuse moodustamise protsess, mis jõuab lõpule detsembri lõpuks. Nagu Eesti draamateater, Rakvere teater, Ugala teater ja Vene teater muutub Endla alates 1. jaanuarist 2012 riigi osalusega sihtasutuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles