Koit Toome: «Vabaduse laul» oli korraldajate nägu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Toome
Koit Toome Foto: Erakogu

Laulja Koit Toomele vamlistas «Vabaduse laul» pettumuse, kuna eestlaste jaoks tähtsal päeval kõlas vaid alternatiivmuusika.  Suurema möödapanekuna toob muusik välja õhtu peaesineja Sinéad O'Connori.

Koit Toome ütles Postimees.ee-le, et tal on raske laupäeval Tallinna Lauluväljakul toimunud «Vabaduse laulu» kommenteerida, kuna ei viibinud ise kohal ning nägi kontserti pisteliselt televiisori vahendusel.

«Tunnistan, et olen siit-sealt oma tutvusringkonnas nurinat kuulnud, peamiselt sel teemal, et kontserdil ei kõlanud rahva seas palavalt armastatud isamaalisi laule,»rääkis Toome. «Samas - kontserti reklaamiti pikka aega, info esinejate kohta oli avalik ning teada oli, et sündmus saab olema selle korraldajate ehk näiteks Helen Sildna nägu».

Koit Toomele valmistas isiklikult siiski pettumuse, et eestlaste jaoks nii tähtsal päeval kõlas vaid alternatiivmuusika. «See on minu sügavalt isiklik arvamus, et sellisel päeval peaks eesti inimesel avanema võimalus kuulata isamaalisi laule ja neid soovi korral ka kaasa laulda. Kõige suurem küsimärk oli minu jaoks õhtu peaesineja - millest selline valik? Rääkimata sellest, et kogu esitus oli allpool igasugust arvestust»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles