Pildigalerii: Ukraina kunstniku Dmitri Dobrovolski näituse pidulik avamine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. augustil avati Tallinna kesklinna kunstigaleriis «Rios Art Galerii» tuntud Ukraina kunstniku Dmitri Dobrovolski näitus. Pidulikul sündmusel viibis ka Ukraina suursaadik Eestis, Viktor Kryzhanivsky.
 

«Rios Art Galerii » omanikud on Leena ja Valeri Tsurkan. Kutsutud külaliste seas võis näha ka konsultatsioonifirma  Europolis OÜ projektijuht Marika Lillemetsa, suurärimeest  Hugo Osulat koos abikaasaga ja pankrotihaldur Arno Mägi.

Tuntud Ukraina maalikunstnik Dmitri Dobrovolski on sündinud 1968.aastal Kiievis. Ta on lõpetanud Ukraina Kujutava kunsti ja Arhitektuuri Rahvusakadeemia. Ta on Ukraina Kunstnike Liidu liige.

Dobrovolski on kordumatu tehnika ja oma stiili looja, kes kasutab õlivärvitehnikat värvilisel foonil. Ta on välja töötanud kontrastvärvide tehnika, luues maalilisi mosaiike, mis lubavad jäädvustada tuhandeid erinevaid värvivarjundeid ja saavutada imepäraseid värvikooskõlasid.


«Minu jaoks on kogu maalikunsti mõte - värv. Ainus eesmärk on värv, mis toob esile positiivsed emotsioonid, tõstab meeleolu, et inimesed usuksid - elu on ilus..., » pajatab kunstnik. 

Dobrovolski on korduvalt osalenud Ukraina, Venemaa, Suurbritannia, USA, Prantsusmaa, Saksamaa ja Eesti näitustel alates aastast 1994.

Tema töid leidub nii erakogudes, kui ka muuseumide kollektsioonides Ukrainas, Suurbritannias, Saksamaaal, USAs, Hollandis, Soomes, Prantsusmaal, Venemaal ja Eestis.

Dobrovolski jaoks Eesti on eriliselt armas, kuhu ta meeleldi korduvalt naaseb. Käesoleva aasta näitus Tallinnas on juba tema neljas. Ja siin, Eestis, ta mitte ainult eksponeeri oma töid, vaid samuti täiendab oma loomingut just Tallinnaga seotud kunstiteostega.

Enamuse tulevastest ekspositsiooni töödest moodustavadki autori uued tööd, mis on saanud inspiratsiooni Tallinnast.

Näitus on üleval kuni 16. septembrini 2011.
 

Vaata pildigaleriid näituse avamisest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles