Kinomajas näeb Jaapani filmikunsti

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani filmi „Leheneegri ülestunnistused“ näeb Kinomajas neljapäeval.
Jaapani filmi „Leheneegri ülestunnistused“ näeb Kinomajas neljapäeval. Foto: Repro

Neljapäevast pühapäevani toimub Tallinna Kinomajas esimest korda Aasia filmikunstile pühendatud festival “EVA - East via Asia!”, mis keskendub Jaapani filmidele.

Ürituse korraldaja Helen Merila teatel saab 25.-28. augustini näha alternatiivset Aasia kinokunsti. Et festivalisarja esikaastal linastuvad tsenseerimata sõltumatud filmid Jaapani režissööridelt, saab näha Jaapani tegelikkust kogu oma progressiivsuses ja mässumeelsuses!

Nelja päeva jooksul linastuvad Kinomajas filmid erinevatest žanritest. Kavas on õudus- ja dokumentaalfilme, animatsiooni, sürreaalseid lühifilme ning isegi üks Jaapani erootiline pink eiga film.

EVA festivali kava koostas filmikriitik ja produtsent Jasper Sharp, kellelt on oodata ka põnevaid filme sissejuhatavaid jutustusi. Külalistena on kohal režissöörid nii Jaapanist ja Inglismaalt.

Seansside vaheajal pakutakse Kinomaja baaris erinevaid aasiapäraseid suupisteid koos värskendava tee ja sakega.

EVA filmifestivali raames toimuvad Kinomajas neljapäeval ja reedel festivalile pühendatud järelpeod. Esimesel peol astuvad üles Chungin&The Strap on Faggots, ZLO, J.M.K.E. ja Zahir, reedesel peol mängitakse elektroonilist muusikat.

Filmikavaga saab end kurssi viia kultuuripealinna kodulehel internetis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles