Birgiti ja Uku jõulukontserdid juba järgmisel nädalal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Õigemeel
Birgit Õigemeel Foto: promo

Birgit Õigemeele uue jõulualbumi «Ilus aeg», kus teevad kaasa Uku Suviste ning ETV Lastekoor, esitluskontserdid toimuvad 10. detsembril Birgiti kodukohas, Hageri kirikus, 11. detsembril Tartu Jaani kirikus ja 12. detsembril Tallinna Jaani kirikus.



Kontserdil astuvad lauljad ja koor lavale koos saateansambliga ning lisaks albumi materjalile tuleb kontserdil ettekandele teisigi kauneid jõululaule.

Mõte jõuluplaadi väljaandmiseks tekkis juba möödunud aasta detsembris pärast väljamüüdud kontserti Kaarli kirikus. Kui möödunud aastal jagas Birgit lava Riho Sibulaga, siis tänavu valis ta oma duetipartneriks Uku Suviste. «Mulle lihtsalt meeldib duette laulda,» põhjendas Birgit.

Ukugi oli projektist kohe huvitatud. «Ausalt öeldes meeldivad minulegi duetid ning jõuluaega on need ju eriti sobilikud. Samuti võin seniste kooslaulmiste põhjal väita, et meie hääled sobivad hästi kokku,» kommenteeris Suviste.

Nii kontserdil kui albumil kõlavad peamiselt klassikalised ja kõigile tuntud jõululaulud («Jõulukell», «Talvevõlumaa», «Vaikselt sajab lund», «Valged jõulud», «Püha öö», «Jõuluöö», «Laps peab sündima» jne.).

Kuigi enamik lugudest on eestikeelsed, kõlavad sekka ka mõned ajatud ingliskeelsed palad nagu «Last Christmas», «Have Yourself A Merry Little Christmas» ja Raimond Valgre kirjutatud «Snowflakes».

Uku Suviste tehtud on kõikide lugude arranžeeringud ning Uku ja produtsent Ivar Musta eestvedamisel tulevad kõik klassikud ettekandele pisut nüüdisaegsemas võtmes.

Muusikutena teevad albumil kaasa Henno Kelp (basskitarr), Jorma Puusaag (kitarr), Roland Puusepp (trummid), Uku Suviste (klahvpillid), Deniss Pashkevitch (flööt ja saksofon) ja Karl Madis (suupill).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles