Eestlaste korraldatud BMX-võistlust jälgis Helsingi peaväljakul tuhandeid pealtvaatajaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

20. augustil toimus Helsingi südalinnas, Narinkkatori väljakul teist suve järjest Simpel Sessioni korraldatud BMX-võistlus Stadi Summer Session.

Terve päeva väldanud ning tuhandeid pealtvaatajaid kogunud rahvusvahelise võistluse võitis ameeriklane Gary Young, nimekasse finaali pääses ka Eesti värske trikirattameister Andres Lainevool.

Taasiseseisvumispäeva hommikul kell 9 proovidega alanud ning kella 22 paiku terve Kamppi keskuse esise Narinkkatori väljaku vägeva finaaliga vallutanud võistlus osutus korraldajate sõnul üle ootuste õnnestunuks. «Võistlustase küündis lähedale talvise Simpel Sessioni omale, rahvast oli palju ning hoolimata murelikuks tegevatest prognoosidest ei vedanud ka ilm alt,» jäi Simpel Sessioni asutaja ja peakorraldaja Risto Kalmre võistlusega rahule.

Kuna Kamppi on põhjanaabrite pealinna rahvarohkemaid metroopeatusi ning Narinkkatori Helsingi peamisi linnaväljakuid, jälgis eestlaste korraldatud võistlust Kalmre hinnangul kogu päeva jooksul kokku vähemalt paarkümmend tuhat inimest.

«Mida õhtu ja finaalide poole, seda rohkem inimesi rattatrikke kohapeale vaatama saabus – finaalide ajaks oli õhtutuledes möllav võistlusväljak juba tihedas publiku piiramisrõngas ning emotsioonid nii kaasaelajate kui ka võistlejate seas väga ülevad,» märkis ta.

Seekordse Stadi Summer Sessioni võidu viis endaga koju San Diegosse kaasa kolmekordne Simpel Sessioni hõbemedalimees, ameeriklane Gary Young, kelle trumbiks osutus võime kasutada trikkide tegemisel võistlusparki kõige mitmekesisemalt.

«Young lendas ettearvamatuid sõiduliine leides ühest väljaku servast teise, sooritades ühtviisi stiilselt nii ootamatuid kui ka võimsaid trikivariatsioone,» kommenteeris Risto Kalmre. Hõbemedalile tulnud Alex Coleborn teenis kohtunike kõrged punktid seevastu just trikkide keerukuse eest – inglane hullutas publikut platsi suurimal rämbil muu hulgas selliste manöövritega nagu barrel roll whip ning flair to footjam.

Kolmanda koha saavutas sakslane Daniel Tünte, kes näitas üles ülimalt puhast sõitu ja stabiilsust, maandudes kõikide oma keeruliste trikkide järel juba esimesel katsel.

Lisaks esikolmikule sai Helsingi peaväljakule ehitatud trikipargis vaatemängulist sõitu tegemas näha näiteks veel ka sellisteid nimekaid profirattureid nagu Sergio Layos (SPA), Daniel Wedemeijer (NL), Tom Dugan (USA), Aaron Ross (USA), Nathan Williams (USA), Ondra Slez (CZE) ja Greg Illingworth (ZA).
Kokku osales suvisel Simpel Sessionil 80 ratturit 20st riigist, neist 14 olid eestlased. Viimastest näitas taaskord maailmataset nädalapäevad tagasi Eesti tänavuseks trikirattameistriks tunnistatud Andres Lainevool, pääsedes ainsa Baltimaade esindajana võistluse 16 finalisti sekka, teenides sellega ära ka Baltimaade parima võistleja tiitli. Olles end kvalifikatsioonivooru viimase triki ajal pisut vigastanud, pidi punktiavestuses 13-ndana finaali edasi pääsenud Lainevool lõppmängust siiski kõrvale jääma.

Lisaks eestlastele, lätlastele ja leedulastele said end Simpel Sessioni suvisel võistlusel proovile panna ka Soome, Rootsi ja Norra noored BMX-talendid, kellest saavutas parima tulemuse ning Skandinaavia parima trikiratturi tiitli kvalifikatsioonis 21. kohale platseerunud Adrian Malmberg Rootsist. Võistlusel saavutatud tulemused määravad muuhulgas ära ka need Põhja- ja Baltimaade parimad BMX-ratturid, kes saavad kutse osalemaks juba maailma tippude konkurentsis järgmisel Tallinnas toimuval talvisel Simpel Sessionil.

Stadi Summer Sessioni nime all Helsingis toimuv BMX-võistlus on igal aastal Tallinnas aset leidva Euroopa suurima talvise BMX- ja rulavõistluse Simpel Session traditsiooniline suveversioon, mis kolis Soome lahe taha 2010. aasta augustis.

Lähemat infot Simpel Sessioni ja võistlusel osalenud ratturitekohta ning detailsemad võistlustulemused leiate aadressilt www.session.fi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles