Prantsusmaa esileedi astub võitlusse aidsiprobleemidega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carla Bruni-Sarkozy
Carla Bruni-Sarkozy Foto: AP / Scanpix

Prantsusmaa esileedist, president Nicolas Sarkozy abikaasast Carla Bruni-Sarkozyst sai Global Fund fondi heatahte saadik.

Bruni-Sarkozy hakkab tegelema aidsi, tuberkuloosi ja malaaria probleemidega, kirjutab AFP.

«Jätkan tööd, mida varem olen teinud koos oma perekonnaga,» sõnas esileedi eile Pariisis rahvusvahelise HIV/aidsi päeva tähistamisel.

Bruni-Sarkozy vanem vend Virginio suri 2006. aastal aidsi. Naise ema asutas pärast seda aidsivastase võitluse jaoks raha koguva fondi.

«Heatahte saadikuna keskendun lastele ja naistele. Nemad on kõige haavatavamad grupid,» selgitas Prantsusmaa esileedi.

Bruni-Sarkozy lisas, et arenenud riikides on emalt lapsele üle kantud nakkuse juhud ennetamistöö ja ravimite tõttu üsna haruldased.

«Maailmas ollakse aidsiga harjunud. Samas aga kuuleme iga päev HIV-viirusesse nakatunute ja aidsi surnute arvu kasvust,» nentis Prantsusmaa presidendi abikaasa.

Maailma terviseorganisatsiooni  (WHO) andmetel saab päevas HIV-viiruse 7500 inimest. Möödunud aastal suri aidsi kaks miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles