Alo Mattiiseni laulud liitsid Pärnu publikumi ühendkooriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varalahkunud Alo Mattiiseni 50. sünnipäevale pühendatud loomingu õhtu Pärnus Ammende villa õuel.
Varalahkunud Alo Mattiiseni 50. sünnipäevale pühendatud loomingu õhtu Pärnus Ammende villa õuel. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees

Tuhatkond inimest, kes eile õhtul oli kogunenud Pärnusse Ammende villa õuele Alo Mattiiseni laulude kontserdile, tõusis lõpuloo ajal ja koos laval olnud artistidega kajas üle Rannapargi: „Ei ole üksi ükski maa ...“.

Kui kontserdi alguses ümisesid pealtvaatajad Mattiiseni laulva revolutsiooni ajal kirjutatud igihaljaid laule vaikselt kaasa, siis kontserdi viimase loo „Eestlane olen ja eestlaseks jään“ ajal tõusid kõik aias olnud ja laulsid ühes esinejatega kui üks mees.

Kontserdi lõpus kõlanud viie isamaalise laulu esitusest vaimustuses olnud publik kutsus maruliselt plaksutades Ivo Linna, Riho Sibula, Maarja-Liis Ilusa, Lenna Kuurmaa, Henri Laksi, Raul Vaigla, Andrus Lillepea, Antti Kammiste ja Ain Vartsi lavale tagasi ja üheskoos kaikus „Ei ole üksi ükski maa“.

Varalahkunud Alo Mattiiseni 50. sünniaastapäevale pühendatud loomingu õhtule jätkus kuulajaid  Ammende villa aia tahagi, seal elas kontserdile kaasa paarsada huvilist.

Mattiisen on kirjutanud palju filmi-, telelavastuste ja teatrimuusikat. Samuti mõne suurteose. Tema loomingust tuntuimaks said aga 1987. ja 1988. aastal kirjutatud isamaalised laulud.

Alo Mattiisen suri 1996. aastal 35aastasena.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles