Iron Maiden, “From Fear to Eternity”

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Briti metal-muusika lipulaev Iron Maiden üllitas juunis aastate 1990–2010 hittide kogumiku “From Fear to Eternity”, mis nüüdseks on jõudnud ka Eesti muusikapoodide ja kodude plaadiriiuleile.

1975. aastal asutatud veteranbändile on see juba mitmes parimaid palasid sisaldav kogumikalbum.

Eelmise taolise avaldas bänd 2008. aastal ja sinna koondas Iron Maiden seitsme albumi materjali aastatest 1980.-1989.

Hoolimata pikast muusikukarjäärist, pole ansambli liikmed enda sisemist põlemist kaotanud ega pärast eelmisesse sajandisse jäävat metal’i kuldaega maha jahtunud.

Nii on alates 1990. aastaist kogutud lisaks küllaldaselt metalli kriipivat rasket muusikat, et see järjekordse kahe-CD-lise kogumikuna väljastada.

Sealjuures pühendab metal’i-legend värske plaadi oma fännide nooremale generatsioonile, keda on üha lisandunud.

Muu seas sisaldab plaat selliseid hitte nagu “The Wicker Man” ja “Blood Brothers”. Mõistagi on kogumikule kõrvetatud albumi nimilugu “From Fear to Eternity”.

Albumi teeb eriliseks see, et peale varem salvestatud ja eri LPdel ilmunud lugude on siia lisatud mõni live-lindistus, näiteks “Fear of the Dark”.

1990ndad üle elanud bänd on suutnud säilitada ainult endale omase helikeele ja hoolimata kohati hüplikust eduteest ja muusikute vahetumisest, hoomab plaadilt ühtset ja äratuntavat stiili.

Vaid Iron Maidenile tunnusliku instrumentaalosa loomisel lasub suur osa bassmuusik Steve Harrise õlgadel. Vetruva rütmiga riffide järgi on metal-muusika veteranid võimalik kinnisilmi ära tunda pea kõigis kogumiku lugudes.

Meloodiliste sädemeid pilduvate kitarririffide ja sügavama tähendusega laulusõnade poolest tuntud kollektiiv ei kavatsegi loorbereile puhkama jääda ja best of-albumite üllitamise kõrval kirjutatakse aktiivselt lugusidki.

Eelmisel aastal ilmunud ja metal-muusika parima esituse eest Grammy pälvinud LP “The Final Frontier” on Iron Maideni väikesest uinakust äratanud ja Euroopas tuuritama pannud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles