Pärnu-Jaagupis toimuvad filmitalgute rahvafilmi võtted

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikaamera.
Filmikaamera. Foto: Ants Liigus

Teisipäeval, 23 augustil toimuvad Pärnu-Jaagupis filmitalgute rahvafilmi võtted. Publikule on avatud Pärnu-Jaagupi laululava, kus saab kaasa lüüa animatsiooni töötoas, kuulata rahvaülikooli loengut ja vaadata filmi vabaõhukinos.

Filmivõtted toimuvad Pärnu-Jaagupi poes. Pärnu-Jaagupis filmitakse stseeni, kus hullumaja sanitarid ajavad taga peategelast Brendat.

Pärnu-Jaagupi pood on maailma lõpu eel hüljatud. Tühja poodi satuvad filmi peategelased, kellest üks põgeneb hullumaja sanitaride eest. Filmi võttemeeskonna ja noore režissööri juhendajaks Pärnumaal on René Vilbre.

Võttepäev algab hommikul kell 9 ja kestab õhtuni.

Pärnu-Jaagupi laululaval avatakse animatsiooni töötuba. Rahvaülikoolis kuuleb loengut filmi eriefektidest. Liisi Reitalu juhendamisel toimub animatsiooni töötuba, mille käigus valmib üks osa filmist. Töötuba algab kell 15 ja kestab õhtuni.

Kell 21 algab laululaval rahvaülikooli loeng, mille teemaks on filmi eriefektid. Lektoriks on visuaalefektide spetsialist Heiki Luts (Frost FX).

Õhtul, päikese loojudes lüüakse püsti vabaõhukino. Suurelt ekraanilt vaadatakse päeval filmitud materjali ning Rasmus Merivoo filmi „Buratino“. Merivoo on samuti üks režissööride juhendajatest Filmitalgute rahvafilmi võtetel.

Filmitalgute rahvafilmi eriefektid teostatakse eelkõige animatsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles