Eesti on soomlaste jaoks ikka veel eksootiline imedemaa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTV 3 otsesaade Tallinna Vanalinnas - Elu24 peatoimetaja Anu Saagim, "Huomenta Suomi" saatejuhid Asta Makkonen ja Markus Hippi
MTV 3 otsesaade Tallinna Vanalinnas - Elu24 peatoimetaja Anu Saagim, "Huomenta Suomi" saatejuhid Asta Makkonen ja Markus Hippi Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX BALTICS

Soome MTV3 hommikusaated lähevad sel nädalal eetrisse Tallinnast.

«Tallinn on suurepärane koht saadete tegemiseks, kuna soomlaste jaoks on Eesti nii südamelähedane», tõdeb Soome MTV3 saate «Huomenta Suomi» produtsent Asta Makkonen. Hommikuprogramm läheb eetrisse 17.-19. augustini ning saate külalisteks on nii  soomlaste seas tuntud eestlased, kui ka siin elavad ja töötavad soomlased. Teiste seas Andrus Ansip, Eri Klas, Anu Saagim, Auri Hakomaa, Enn Eesmaa, Valdar Liive, Linnar Viik  jpt.

«On põnev tulla Tallinna, linna, mis on täis ajaloo hõngu, ning kus kultuurielugi on teistmoodi mitmekesine kui Soomes. Muidugi on tore näha ka oma vanu sõpru Tallinnas,» rõõmustas «Huomenta Suomi» saatejuht Markus Hippi.

Saadetes tutvustatakse Eestit ja Tallinna erinevatest vaatevinklitest. Teemadeks on kultuur, majandus, turism ja disain. Sellele lisaks intervjueeritakse saadetes paljusid huvitavaid eri elualasid esindavaid inimesi.

Täna hommikul olid hommikuprogrammi külalisteks restoran Olde Hansa omanik Auri Hakomaa, moelooja Kristina Viirpalu, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) Helsingi esinduse juht Valdar Liive, Elu24 peatoimetaja Anu Saagim, disainer Ilona Gurjanova, jt.

Restoran Olde Hansa juht Auri Hakomaa rääkis Eesti restoranikultuurist, teenindusest, toidueelistustest ja paljust muust põnevast. Eelkõige aga arengutest viimase viieteistkümne aasata jooksul. Mees on olnud Eestis alates aastast 1978, sellest toidu-  ja toitlustamisega seotud pea 24 aastat. Mehe arvates on Eesti paljude soomlaste jaoks ikka veel eksootiline imedemaa, mida ei väsita külastamast üha uuesti ja uuesti. 

Tunnustatud Eesti moekunstnik Kristina Viirpalu aga lööb oma loominguga laineid ka Soomes. Tema disainitud toodangut võib leida nii mõnestki eksklusiivsest Helsingi moebutiigist. Viirpalu arvates jõuab kõrmood Eestisse liiga kiirelt. «Rahvusvahelise moega tuleb kindlasti kursis olla, kuid seda ei maksaks liialt kopeerida,» arvab moelooja.

Enterprise Estonia juht Valdar Liive pajatas Eesti majanduse hetkeseisust ning kinnitas, et hinnatõus Eestis ei johtunud pelgalt euro tulekust.

Anu Saagim pajatas taas Tallinnast, kui Kultuuripealinnast 2011 ja Eesti seltskonnaelu kuumimatest uudistest Loomulikult ei pääsetud mööda ega ümber ka dalai-laama Eesti visiidist. Arutleti teemal, miks ei julge Soome valitsus jagada toetust Tema Pühadusele sama vapralt, kui teeb seda pisike Eesti. 

Varajastele ärkajatele grillisid kohapeal Eesti ja Soome hõrke rahvustoite restorani Olde Hansa ja Clazz peakokk Emmanuel Ville ja Helsinki restorani Mekka peakokk Petteri Luoto.

Hommikuprogrammi otsesaadet võib jälgida Soome MTV3s 17.-19. augustini kella 7.55 kuni 10.00. Ülekandeid tehakse Tallinna vanalinnas, Viru Keskuse ees ja Pirita kloostri varemetes.

«Huomenta Suomi» programmi on tehtud ka varem välismaal. Möödunud sügisel oldi näiteks Hispaania päikeserannikul ja ka Tallinnast on varem saateid tehtud.

Vaata pilte meeleolukast hommikupoolikust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles