Mees sai vanglakaristuse partneri genitaalherpesega nakatamise eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees sai vanglakaristuse partneri genitaalherpesega nakatamise eest
Mees sai vanglakaristuse partneri genitaalherpesega nakatamise eest Foto: SCANPIX

Suurbritannias saadeti trellide taha mees, kes nakatas oma partneri genitaalherpesega.

David Goldingile määrati möödunud nädalal 14 kuu pikkune vanglakaristus, kuna ta ei teavitanud oma tüdruksõpra, et ta on haigusekandja, kirjutab news.com.au.

28-aastase mehe mõistis Northamptoni kohus süüdi  haiguse levitamises ja kehalise vigastuse tekitamises.

Golding eitas kohtus, et oleks oma kunagist tüdruksõpra, 24-aastast Cara Scotti meelega nakatada tahtnud. Nende suhe algas ja mees sai oma haigusest teada 2009. aastal.

2010. aastal läksid nad lahku, kuid enne seda olevat mees öelnud, et tal võib haigus olla. Scott esitas siis politseile avalduse, milles süüdistas meest enda tahtlikus nakatamises.

«Kuna nad olid intiimsuhtes ja paar, siis Golding käitus ebaausalt ja ta pettis elukaaslase usaldust. Tegemist oli petmisega,» sõnas kohtunik Michael Fowler.

Fowleri sõnul oli haigusest mitteteatamine ning selle tõttu nakatamine kehalise vigastuse tekitamine.

Samas on ka kahtlejaid, kas mees ikka oli haiguse edasikandmises süüdi.

«Saata trellide taha selle eest, et keegi nakatus herpesega on sama kui saada kümne aasta pikkune parkimistrahv. Ei suudetud tõestada, kes kellega herpesega nakatas ning kas keegi veel kuskil samadelt inimestelt nakkuse sai,» sõna seksuaaltervise ekspert Colm O´Mahony.

Genitaalherpes on sugulisel teel leviv haigus, mida põhjustab herpesviirus.

See haigus jääb organismi püsima. Suguelundite piirkonda tekivad villid, mis mõne aja pärast haavanduvad ja põhjustavad tugevat valu, paranevad aeglaselt.

Haigus avaldub tavaliselt stressi või muude tegurite toimel üha uuesti, kuigi kergemal kujul kui esimene kord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles