Hotellist varastatud Rembrandti joonistus leiti kirikust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellist varastatud Rembrandti joonistus leiti kirikust
Hotellist varastatud Rembrandti joonistus leiti kirikust Foto: SCANPIX

USAs Californias Marina del Rey Ritz-Carltoni hotellist möödunud nädalalõpul varastatud Rembrandti sulejoonistus leiti 32 kilomeetri kaugusel olevast kirikust.

See joonistus kannab pealkirja «Kohtumõistmine» ning selle hind on 250 000 dollarit, edastab BBC.

Nüüd leiti see joonistus San Fernando orus asuvast Püha Nikolause kirikust. Politseile teatas selle leiust üks tundmatuks jääda soovinud isik.

Politsei kinnitusel ei ole siiani selle juhtumiga seoses kedagi arreteeritud. Kunstikuraator kinnitas, et leitud teos on autentne.

Rembrandti joonistus varastati möödunud nädala laupäeval kella 22.20 ja 22.35 vahel kohaliku aja järgi, kui kuraator oli ühe kliendiga tegelemas.

«Kuraator pööras kliendiga rääkides Rembrandti tööle selja, sel ajal see teos kadus,» sõnas politsei esindaja Steve Whitmore.

Pole teada, kas kuraatoriga vestelnud isik oli vargusega seotud.

Politsei kahtlustab, et varguse taga võib siiski olla vähemalt kaks inimest.

Rembrandtil valmis see sule- ja tindijoonistus 1655. aastal. See teos kuulub Los Angeleses tegutsevale The Linear Institute galeriile.

Nimetatud kunstiteose suurus on 28 sentimeetrit korda 15 sentimeetrit ning sellel on ka kunstniku allkiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles