Alkoholi segamine energiajookidega võrdub kokaiini ja heroiini segamisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull ja viin
Red Bull ja viin Foto: viewimages.com

USA Põhja-Carolina Wake Forest ülikooli meditsiinikolledži alkoholi- ja narkoekspertide sõnul tekitab alkoholi segamine energiajookidega, näiteks Red Bulliga, ohtliku kokteili, mis on samaväärne kui kokaiini segatakse heroiiniga.

Teadlaste sõnul tekib ohtlik segu energiajookides leiduva kofeiini tõttu, kirjutab stuff.co.nz.

Teadlased küsitlesid 4271 regulaarselt alkoholi tarbivat üliõpilast ja nende organismi reaktsioone alkoholitarbimisele.

«Meie uurimus näitas, et alkoholi ja energiajoogi segu joonud isikutel tekkis kaks korda enam arstide sekkumist nõudvaid terviseprobleeme ja selliseid isikuid istus ka kaks korda enam alkoholijoobes autorooli,» selgitas uuringu juht Mary Claire O`Brien.  

O´Brien lisas, et alkoholi ja energiajookide segu tarbinud inimesed harrastavad rohkem ka üheöösuhteid ja nad käituvad nii ennast kui ka teisi kahjustavalt.

Teadlaste sõnul on nende selline uuring maailmas üks esimesi.

«Alkoholi ja energiajookide segude sissejoomise tagajärjel tekkinud kehalisi ja vaimseid probleeme on seni vähe uuritud. Meie katse näitas, et nende kahe aine segamisel saadav jook on sama ohtlik kui kokaiini ja heroiini segamisel saadav narkootikum,» lausus O`Brien.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles