Fotod: dalai-laama jõudis Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 13.30 saabus dalai-laama Tallinna Lennujaama, kust edasi mindi Radissoni hotelli kohtuma Budismi Instituudi liikmete ja külalistega.

Dalai-laama annab kõigepealt audientsi Budismi Instituudi liikmetele ja sõpradele, kus osaleb üle 400 inimese.

See sündmus viib dalai-laama visiidi esimese päeva rõhuasetuse vaimsetest väärtustest kõnelemisele. Visiidi teisel päeval toimuvad aga kohtumised poliitikutega. Kolmas päev toob fookusesse budismi ja teaduse vahelise koostöö.

Dalai-laama viibib 16. – 18. augustini Eestis Budismi Instituudi ja Riigikogu Tiibeti toetusgrupi kutsel. Eestit külastab Tema Pühadus kolmandat korda (1991, 2001 ja 2011). Iga külastuse vahele on jäänud täpselt kümme aastat.

Kutse Eestit külastada edastas Sven Grünberg dalai-laamale olles Budismi Instituudi ekspeditsioonil Lõuna Indias Drepungi kloostris, kus dalai-laama andis lühikese audientsi instituudi liikmetele.



  Teisel päeval, 17. augustil kell 14.00 peab dalai-laama avaliku kõne Vabaduse väljakul.

Vabaduse väljaku kõnet on võimalik järgida ka online ülekandes aadressil: http://www.err.ee/vestlused/

 
Enne Vabaduse väljaku kõnet käib Tema Pühadus riigikogus ja kohtub seal riigikogu Tiibeti toetusrühma liikmetega ning Eesti, Läti ja Leedu parlamendi liikmete ja Euroopa parlamendi esindajatega.

 

Kolmandal päeval, 18. augustil, annab Tartu Ülikooli rektor Alar Karis dalai-laamale üle Tartu Ülikooli audoktori medali Tallinnas Teaduste Akadeemias.

Vaata pilte dalai-laama jõudmisest Tallinna Lennujaama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles