Gleini miljonijaht jätkub järgmisel laupäeval

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telesaate «Targem kui 5B» logo
Telesaate «Targem kui 5B» logo Foto: TV3

Seekordse TV3 saate «Targem kui 5b» teine mängija oli Glein.

1. Teise klassi emakeel: kirjanik Leelo Tungal on ühe lasteajakirja toimetaja. Kas see on Spunk, Täheke või Hea Laps? Mängija pakkus Tähekest, kuid õige oleks olnud Hea Laps. Õnneks vastas pinginaaber Maarja õigesti ja Glein sai mängu jätkata.

2. Esimese klassi muusika: kas tuntud jõululaul «Oh kuusepuu» on eesti, soome või saksa rahvaviis? Mängija teadis, et see on saksa rahvaviis.

3. Esimese klassi matemaatika: mitu tippu on risttahukal? Glein vastas, et tippe on kaheksa.

4. Neljanda klassi muusika: kas punkt noodi järel lisab noodile veerandi tema pikkusest, poole tema pikkusest või ei muuda noodi pikkust? Mängija otsustas spikerdada pinginaaber Eliselt, kes vastas õigesti, et punkt noodi järel lisab noodile poole tema pikkusest.

5. Kolmanda klassi kirjandus: mitu raamatut on kirjutanud Astrid Lindgren, kas 46, 88 või 102? Glein kasutas viimast päästerõngast ning piilus pinginaaber Kalev Gustavilt, kes pakkus 88. Mängija tegi õigesti ja usaldas pinginaabrit.

6. Kolmanda klassi loodusõpetus: kas pastöriseerimine on parasiidina elamine, kuumutamine mikroobide hävitamiseks või pastaroa valmistamine? Mängija teadis, et see on kuumutamine mikroobide hävitamiseks.

Pärast kuuendat küsimust sai saateaeg otsa ning Glein jätkab mängu järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles