Merje lahkus miljonimängust tühjade pihkudega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonimäng
Miljonimäng Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tänasest TV3 saatest «Kes tahab saada miljonäriks?» läks üks osaleja koju null krooniga.

Saade algas eelmise jätkuna, Ivi oli eelmisel korral jõudnud 64 000 krooni küsimuseni, milles küsiti Pärnu dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivali auhinda. Valikuvariantideks pakuti kodukinokaamerat, naise skulptuuri, Lääne-Eesti tekk ija Põhja-Eesti külimittu. Ivi ei teadnud õiget vastust ning otsustas ära kasutada viimase õlekõrre – tarkade klubi. Loomulikult vastab tarkade klubi õigesti ehk valib kolmanda variandi – Lääne-Eesti teki.

Ka järgmine küsimus tekitas Ivile peavalu. Küsiti, mis oli kujutatud Eesti esimestel 5-kopikalistel postmarkidel ning variantideks pakutud a) meri, b) lillemuster, c) tammepuu ning d) Estonia teater. Naine ei tea aga otsustab riskida ning paneb luku variandi d, mis aga osutub valeks. Õige olnuks rukkilillemuster. Ivi lahkub saatest 32 000 krooniga.

Järgmisena pääseb nobedate näppude voorust edasi Merje Tammealuselt. Naine on saates ennegi käinud ning kardab kõige enam seda, et ta ei oska mõnele küsimusele enne 1000 krooni vastata.

Justkui ära sõnunud, jäi naine kimpu juba esimese küsimuse juures. Küsiti, mis asi on Laisk-Liisu. Naine küsib publiku abi ning 71 protsenti publikust arvab õigesti, et tegemist on nõudekuivatusrestiga. Naine usub neid ning paneb selle ka lukku.

Järgmine raskem küsimus tuleb ette juba 500 kroonise küsimuse juures. Milline maailmakuulus ansambel tuleb 26. novembril taas kokku, et anda Londoni Arenal üks kontsert? Variandid: a) Led Zeppelin b) ABBA c) The Beatles ja d) The Jackson Family. Naine ei tea seda vastust, paneb meeltesegaduses lukku variandi c, kuigi oli just öelnud, et selle ta välistaks. On oma valikus täiesti kindel ning ei kasuta mingit abi.

Õige vastus olnuks Led Zeppelin ning Merje lahkub saatest null krooniga.

Järgmisena pääseb mängu Indrek, kes plaanib saates teenitud raha kulutada kodu sisustamise peale.

Esimene küsimus, mille puhul mees abi pidi kasutama, oli 2000 krooni oma.

Küsitakse universumi kohta, et kas see teadlaste uuringute kohaselt a) kahaneb, b) paisub, c) aurustub või d) on muutumatu.

Indrek otsustab võtta 50:50 ja järgi jäävad variandid b ja c. Kasutab selle peale ka publiku abi, mille peale 96 protsenti arvab, et universum paisub. Mees paneb publiku valiku lukku ning saab mängu jätkata.

Saatuslikuks saab aga küsimus, mida mõõdetakse odomeetriga? Variantidena pakuti a) läbitud vahemaad, b) halba hingeõhku, c) paberi erikaalu ning d) hapnikku ruumides. Indrek mõtleb pikalt ning riskib ja paneb lõpuks lukku hapnikku ruumides, mis osutub valeks vastuseks. Õige olnuks, et odomeetriga mõõdetakse läbitud vahemaad. Indrek lahkub saatest 1000 krooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles