Põlvas süüdatakse hiiglaslik lõõtsateemaline tuleskulptuur

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleskulptuuride valmistamine on üle Eesti kogunud üha enam populaarsust. Foto on illustreeriv.
Tuleskulptuuride valmistamine on üle Eesti kogunud üha enam populaarsust. Foto on illustreeriv. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Homme algav lõõtspillipidu Harmoonika ja eile avatud Uue Ajastu Festival: «Rahu sagedus» täidavad Põlva linna visuaalkunstiga.

Pillipidu Harmoonika käigus süüdatakse rannas 4x6 meetrine lõõtsateemaline tuleskulptuur. Uue Ajastu Festivali kontserdipaigas kaetakse mitmesajaruutmeetrine Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuse telliskivisein visuaalse videoprojektsiooniga.

Pillipidu Harmoonika projektijuht Janika Usina sõnul on visuaalne kunst Harmoonika ja Uue Ajastu Festivali ühisosaks.

«Pillipeo lõpus süüdatakse Põlva rannas lõõtsateemaline tuleskulptuur, mis koos Põlva järve saarel asuvate lampidega moodustab omaette valgusmängu. Lisaks muusikalisele naudingule saab järve ääres ka silmailu näha,» tõi Usin pillipeo erilisuse välja.

Et lõõtspill on inimestes väga suurt huvi tekitanud, soovibki pillipidu seda huvi edasi kanda ning lõõtspilli inimestele veel lähemale tuua. Harmoonika on eriline lõõtspillipidu, sest koos mängivad üle 40 lõõtsamängija - sellist koosmängimist juhtub folklooriajaloos esimest korda.

Uue Ajastu Festivali koduks saanud Põlva kultuurikeskuse ümbrus ja seinapind on korraldajate Lehari Järgi ja Martin Ruusi arvates visuaalkunsti kuvamiseks ideaalne koht. «Õhtuhämaruses visuaalkunstiga täituv sein annab muusikakuulajale lisaks veel ühe dimensiooni - visuaalse,» märkis Järg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles