Deftonesi soojendab Tallinnas Animals As Leaders

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animals as Leaders
Animals as Leaders Foto: BDG Music

31. augustil, esineb Tallinnas alternatiivroki eliidi hulka kuuluv Ameerika bänd Deftones.

Erikülalisena astub Pirita kloostri varemete lavale andekas kitarrist Tosin Abasi oma projektiga Animals As Leaders.

Seitsmekeelset kitarri mängiv Tosin Abasi püüdis muusikakriitikute ja fännide tähelepanu Washingtonist pärit bändis Reflux, mille poliitilise sisuga progressiivsele metalcore muusikale andsid Abasi metsikud riffid ja väledasõrmsed kitarrisoolod teravust juurde.

Bändi aeg rambivalguses oli üürike, kuid selle aja jooksul suutis ta leida palju poolehoidjaid, seda eelkõige tänu tuuritamisele koos selliste bändidega nagu Strapping Young Lad, Darkest Hour, August Burns Red, Animosity, From A Second Story Window jpt. Varsti peale Refluxi laialiminekut alustas Abasi tööd instrumentaalse sooloprojektiga.

Tulemuseks oli Tosin Abasi uue projekti Animals As Leaders samanimeline debüütalbum, mille andis 2009. aastal välja plaadifirma Prosthetic Records. Kriitikute sõnul, Abasi särav pillimäng nii seitsme- kui kaheksakeelsel kitarril on edev ja tehniline, samas ka väga maitsekas ja meloodiline ning Animals As Leaders tõestab, et tegu on tänapäeva rokkmuusika ühe parima noore kitarristiga.

Kuigi projekti kogu materjali kirjutab Tosin Abasi ise, kes lisaks kõigile kitarridele mängis albumil sisse ka bassi, rõhutab muusik, et Animals As Leadersi puhul on tegemist siiski bändiga, kes annab väga edukalt ka mitmeid kontserte üle maailma.

Pärast debüütalbumi väljaandmist on Animals As Leaders tuuritanud selliste nimedega nagu Decapitated, Vital Remains, Carnifex, The Faceless, All Shall Perish, The Red Chord, Cephalic Carnage, Veil of Maya, Decrepit Birth, Circa Survive ja Dredg.

Animals As Leaders bändi nimi on Abasi sõnul inspireeritud Daniel Quinni raamatust «Ishmael», milles autor kasutab telepaatilist gorillat inimkultuuri kritiseerimiseks. «Bändi nimi on seotud maailma vaatamisega looma vaatepunktist. Suur osa sellest, mida me teeme on täiesti eemaldunud faktist, et me kõik oleme olemuselt loomad. Meil on planeedil oma nišš ja meil on roll jätkusuutlikus ökoloogias, kuid me oleme oma loomulikule kutsumusele vastupidiselt liikunud. Bändi nimi teadvustab, et meil on siin planeedil loomulik roll, kuid samas kes järgiks looma tehes mida iganes? Mina pean seda nime korraga nii absurdseks kui väga sõna-sõnaliseks,» rääkis muusik.

Raadio2 Metallion saate saatejuhi Risto Madox Mõtuse sõnul on Animals As Leadersi valik soojendaks Deftonesi poolt igati õnnestunud samm.

«2007. aastal kitarrist Tosin Abasi poolt loodud Animals As Leaders on nelja tegutsemisaasta jooksul kogunud hulgaliselt poolehoidjaid nii tehnilist, virtuoosset kui ka progressiivset metalit austavate fännide seas. Animals As Leaders kuulub vaieldamatult hetkel kuumima muusikalise trendi Djent liidrite hulka. Algselt magamistoast alguse saanud ühemehebänd on nüüdseks täiskoosseisus tuuritanud paar aastat mööda maailma ning publiku alati oma meisterliku pillikäsitluse poolest õhku ahmima pannud,» lisas Madox.

31. augustil esineb Animals As Leaders Tallinnas Deftonesi kontserdil erikülalisena järgmises koosseisus: Tosin Abasi (7- ja 8-keelne kitarr), Javier Reyes (7- ja 8-keelne kitarr), Navene Koperweis (trummid).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles