Kokku tulevad endised ja praegused tõstamaalased

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa valla inimesed tulevad kokku.
Tõstamaa valla inimesed tulevad kokku. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tõstamaa vallavanema Toomas Rõhu kinnitust mööda on sel nädalavahetusel 15. korda aset leidvad vallapäevad ikka aeg, kui maailma laiali lennanud inimesed tulevad kodukanti kokku.

“See on suur rahvakogunemine paljudele, kelle juured on siin, kuid kes olude sunnil on Tõstamaast eemal. Selleks ajaks planeeritakse oma puhkusi,” märkis Rõhu.

Ka ettevõtmised on traditsioonilised, kuid leidub uutki.

Nii veab Tõstamaa valla talude ajalugu põhjalikult uurinud ja raamatuiks kokku pannud Vaike Hang ajalootoas ühes eakamate ja ajaloohuviliste elanikega vanade piltide vestlusringi ning Epp Maria Kokamägi paneb välja oma Tõstamaa suvekodus valminud maalid.

Kui seni on harjutud nägema, näputööd käes, istumas üheskoos pigem naisi, siis seekord pannakse nokitsema mehedki. Sellal kui naised ketravad, koovad kirivööd ja seelikukangast, punuvad kõrkjaid, vildivad või meisterdavad helmekeed, tuleb meestel Tõstamaa töökoja juures ette näidata isetehtud tööriistad, masinad ja muu hobi korras valminu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles