Ariel Pink esineb täna õhtul Rock Café’s

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11. augusti õhtul esineb Tallinnas, Rock Cafés üliandekas laulja ja produtsent Ariel Pink koos oma bändiga Ariel Pink's Haunted Graffiti.
11. augusti õhtul esineb Tallinnas, Rock Cafés üliandekas laulja ja produtsent Ariel Pink koos oma bändiga Ariel Pink's Haunted Graffiti. Foto: BDG

Täna, 11. augusti õhtul esineb Tallinnas, Rock Cafés üliandekas laulja ja produtsent Ariel Pink koos oma bändiga Ariel Pink's Haunted Graffiti. Erikülalisena astub lavale Eesti bänd Laulan Sinule.

Ariel Pinki on mitu korda nimetatud geeniuseks - selle sõna kõige algupärasemas tähenduses. Los Angeleses resideeruv laulja, produtsent ja lugude kirjutaja Ariel Pink (sündinud Ariel Marcus Rosenberg) alustas lugude kirjutamist 1996. aastal. Erinevate andmete põhjal on ta läbi aastate salvestanud sadadele kassettidele üle 500 loo.

Suurem osa sellest materjalist on tänaseni ametlikult avaldamata ning isegi tema kõige paadunumad fännid pole kunagi suurema osa Pinki loomingust kuulnud.

Ariel Pink produtseerib ja salvestab oma muusikat ise kodus, kasutades mikrofoni, kitarre ja süntesaatoreid. Kasuks tuleb ka 8-realine kassettmagnetofon. Kodulindistamise tehnika annab Pinki muusikale lo-fi saundi feelingu ja sellepärast tema uued kuulajad võivad vabalt eksida püüdes määratleda, mis aastakümnel üks või teine lugu salvestatud oli. Mõned Pinki poolt loodud palad võiksid väga hästi sobida näiteks David Bowie albumile «Station to Station» (1976), teised aga Men at Worki, A Flock of Seagullsi või Talking Headsi kauamängivatele 80ndates.

Ariel Pinki nö. kommertslik karjäär sai alguse 2003. aastal, mil tema CD-R jõudis ansambli Animal Collective liikmete kätte. Enda plaadifirma Paw Tracks alt avaldasid nad Pinki albumi «Doldrums», millele järgnesid «House Arrest» ja «Worn Copy» (Eesti Ekspressi «Aasta Plaat 2005»). 2009. aastal sõlmis Pink lepingu plaadifirmaga 4AD ja aasta hiljem nägi ilmavalgust tema uus album «Before Today» (Postimehe «Aasta album 2010»).

Ariel Pink's Haunted Graffiti esineb täna õhtul Tallinnas, Rock Cafés uue turnee raames. Tänase kontserdi erikülaliseks on Eesti bänd Laulan Sinule, kes on valitud soojendajaks artisti enda poolt.

Täna, 11. augusti õhtul avab Rock Café uksed kell 18.00, kontserdiprogramm algab 20.00
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles