Doonoreid oodatakse Järva-Jaani

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Esmaspäeval, 15. augustil kl 10.30st kuni 14.30ni oodatakse nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama Järva-Jaani kultuurimajas (Pikk 58, Järva-Jaani).


Verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste ütles, et verekeskuse väljasõidud jõuavad Järvamaale paar-kolm korda kuus ja see näitab, et Järvamaal on rohkelt aktiivseid doonoreid – üks doonor võib verd loovutada kuni kolm-neli korda aastas. «Aprillis Järva-Jaanis toimunud doonoripäeval käis meie ootusi ületades 45 vereannetajat, kes nüüd võivad uuesti tulla,» märkis ta. «Väga teretulnud on ka esimest korda verd annetada soovijad, aprillis oli esmaseid doonoreid koguni 16.»
Kullaste sõnul tagatakse ainult tänu lahketele vereannetajatele piisavad verevarud nende inimeste aitamiseks, kelle elu ja tervis sõltub otseselt doonorivere olemasolust ning Järvamaa suure südamega inimesed on selleks alati märkimisväärse panuse andnud. «Loodame, et Järva-Jaani inimestel on ka see kord võimalus verd annetama tulla,» lisas ta.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.
Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada. (JT)

TEAVE
Lisainfo: www.verekeskus.ee ja Facebookis fännilehel «Doonorid ja Sõbrad» www.facebook.com/DoonoridjaSobrad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles